2015-10-13 22:52:06
Φωτογραφία για Τα χάδια και η αγκαλιά συμβάλλουν στην καλή υγεία του μωρού
Δεν υπάρχει μωρό, που να μην αποζητά συνεχώς και να μην απολαμβάνει την αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά...

Ποιος δεν απολαμβάνει μια αγκαλιά άλλωστε;

Ωστόσο, το μωρό, λες και από ένστικτο, έχει μια διαρκή επιθυμία για χάδια και αγγίγματα, τα οποία εκτός από την ευχαρίστηση που του προσφέρουν, συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή υγεία του!

Επιστήμονες έχουν βρει, πως το άγγιγμα και το χάδι της αγκαλιάς (ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού) αυξάνει τα επίπεδα της ουσίας ιντερλευκίνη-10, η οποία αλλάζει την ανοσολογική αντίδραση του εγκεφάλου και ενδυναμώνει τον οργανισμό του μωρού (βλ. περισσότερα για την έρευνα εδώ).

Δερματική επαφή

Αναρίθμητα είναι τα οφέλη και από την «δέρμα με δέρμα» επαφή (skin to skin contact) μεταξύ ενός μωρού και ενός γονιού, μια επαφή που επίσης λέγεται και «φροντίδα καγκουρό» καθώς θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα καγκουρό τα παιδιά τους.


Έρευνες έχουν δείξει πως η δερματική επαφή των πρόωρων βρεφών με τη μητέρα και τον πατέρα στις νοσοκομειακές μονάδες νεογνών, συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

Θηλασμός

Ο θηλασμός (εκτός όλων των άλλων...) είναι και αγκαλιά! Κάθε φορά! Είναι μια ακόμη ευκαιρία μέσα στην ημέρα για να βρεθούν μαμά και μωρό... αγκαλιά!

Μια αγκαλιά γεμάτη ερεθίσματα, μηνύματα, βλέμματα, αγγίγματα, συναισθήματα... Είναι μια ζεστή αγκαλιά που τρέφει σώμα και ψυχή!

Η αγκαλιά ποτέ δεν έβλαψε! Το αντίθετο μάλιστα -όπως αποδεικνύεται και επιστημονικά! Εκτός από την ψυχική ευεξία που χαρίζει, «θωρακίζει» το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας και το κάνει πιο υγιές. Αγκαλιάστε το λοιπόν όσο περισσότερο μπορείτε! Του κάνει καλό!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ