2015-10-20 07:23:07
Φωτογραφία για Στο κυνήγι «καλών ειδήσεων»...
Είδος εν ανεπαρκεία (ή και προς εξαφάνιση) οι καλές ειδήσεις στα χρόνια της κρίσης. Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις, που την διαχειρίζονται, τις κυνηγάνε «με το ντουφέκι». Το ίδιο κάνει και η σημερινή Μετά τον καταιγισμό κακών ειδήσεων των πρώτων εβδομάδων της νέας θητείας της (προαπαιτούμενα, φόροι, ασφαλιστικό), γίνεται μια δειλή προσπάθεια να περάσουν στην κοινή γνώμη και θετικά μηνύματα για "καλά νέα", που ΘΑ έρθουν. Παραστατικά αποτυπώνονται στην πρώτη σελίδα της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ.

Πρώτο «καλό νέο» από το μέτωπο της ύφεσης. Η οποία στην αρχή προβλεπόταν για το 2015 στο -4%. Μετά διορθώθηκε και στον Προϋπολογισμό έγινε -2,3%. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη και η κυβέρνηση(ανακοίνωσε με non paper ότι) εργάζεται με βάση το σενάριο «ύφεση -0,9%). Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Economist την υπολογίζει ακόμα χαμηλότερα, στο -0,5%. Aν οι προβλέψεις επαληθευτούν, δημιουργούνται προϋποθέσεις για «ουσιαστική ελάφρυνση των μέτρων», που επιβάλλει το υπό εφαρμογή Μνημόνιο. Ετσι λέει η κυβέρνηση.


Δεύτερο "καλό νέο" (προσδοκία) ότι τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα τρία, που θα μας δώσουν μετά την αξιολόγηση, «θα πέσουν την πραγματική οικονομία». Ετσι διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

Το τρίτο καλό νέο έχει γαλλικό άρωμα. Ο πρόεδρος Ολάντ έρχεται αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα και ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει την επίσκεψη ως «μάννα εξ ουρανού». Την ώρα που η Μέρκελ πάει στην Τουρκία, η επίσκεψη του πιο ισχυρού ευρωπαίου φίλου της Ελλάδας είναι, όπως και να το δει κανείς, ένα μικρό βάλσαμο.

Τι να περιμένουμε από αυτήν; Πολλά καλά λόγια. Μια ακόμα κουβέντα υπέρ της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Και κάποιες διερευνητικές προσπάθειες για γαλλικές επενδύσεις. Ο Ολάντ θα συνοδεύεται από αρκετούς επιχειρηματίες.

Πρόκειται για μικρές ενέσεις αισιοδοξίας, μέσα στο καταθλιπτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα, λίγο πριν καταφτάσουν οι επικεφαλής της Τρόικας. Αρκούν για να το αλλάξουν έστω για λίγο;

Μια απάντηση ίσως να κρύβεται στην ατάκα του Αμερικανού ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ: «Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα ώστε να μη μπορούν να χειροτερέψουν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ