2015-10-22 12:16:08
Φωτογραφία για Επαναφορτιζόμενα υβριδικά και «κινέζικα» τα μελλοντικά ταξί στο Λονδίνο [photo]
Το νέο λονδρέζικο ταξί που θα αναλάβει καθήκοντα το 2017, το κινεζικής καταγωγής TX5, σχεδιάστηκε επί τη βάσει ενός άρτι εξελιχθέντος επαναφορτιζόμενου υβριδικού set-up.

Οι πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του είναι ελάχιστες, καθώς η κατασκευάστρια Geely αρκέστηκε να δηλώσει μόνο ότι το θερμικό μέρος θα αναλάβει ένα 4κύλινδρος κινητήρας τοποθετημένος εμπρός. Ηαγνώστων προδιαγραφών συστοιχία μπαταριών θα αποθηκεύει αρκετή ενέργεια που θα επιτρέπει στο TX5 να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για «μακρύ διάστημα», όπως δήλωσε η Geely.

Είναι βέβαια περιττό να αναφέρουμε ότι το TX5 πληροί τις τυπικές αλλά απαρέγκλιτες προδιαγραφές και απαιτήσεις του λονδρέζικου ταξί: Αποθηκευτικός χώρος δίπλα από τον οδηγό, πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση αναπηρικού αμαξιδίου, αντικριστά καθίσματα για έξι επιβάτες, και μικρός κύκλος στροφής που κάνουν εύκολητη ζωή του οδηγού στις μανούβρες μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της βρετανική πρωτεύουσας.


Το ατελιέ σχεδιασμού που ανέλαβε το πρότζεκτ TX5 εδρεύει στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Παλιότερα στην ιδιοκτησία της Volvo, αυτό το γραφείο σχεδιασμού εμπνεύστηκε από το σχέδιο του λονδρέζικου ταξί FX4 του1958. Το πλαίσιο εξελίχτηκε από τη London Taxi Company του Coventry και το όλο πρότζεκτ ήταν αποτέλεσμα μιας συνολικής επένδυσης £250 εκατ. της κινεζικής Geely, αλλά και ιδιοκτήτριας της LTC.

Σημαντικό μέρος της επένδυσης, γύρω στα £50 εκατ., κατευθύνθηκε προς ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συναρμολόγηση τουλάχιστον 36.000 αυτοκινήτων ετησίως. Μακροπρόθεσμα δε, εκεί θα είναι όπου η LTC θα κατασκευάζει μαζί μέχρι επτά διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα τους θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, συμπεριλαμβάνοντας ένα χωροδικτύωμα εξ ολοκλήρου φτιαγμένο απόαλουμίνιο και ντυμένο με συνθετικά υλικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ