2015-10-29 08:56:57
Φωτογραφία για Εξουθενωμένοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Υπό κατάρρευση τμήματα και κλινικές
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ηealth Report.gr

Στα όρια τους είναι πλέον οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ελλείψεις προσωπικού και οι υποχρεωτικές επιπλέον βάρδιες έχουν κάνει το προσωπικό να είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας λειτουργούν στο κόκκινο αφού οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν ενώ την ίδια ώρα η κίνηση στο ΕΣΥ αυξάνεται λόγω της κρίσης.

Στο κόκκινο ο Ευαγγελισμός

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός που δέχεται σε κάθε εφημερία περί τα 1500 περιστατικά, λειτουργεί επίσης στο όριο.

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων και τον πρόεδρο Ηλία Σιώρα, οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 780 και αναμένεται να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 100 στο τέλος του έτους με την αποχώρηση επικουρικών και τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.


Και βέβαια δεν είναι μόνο η Αθήνα. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας δε διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό με συνέπεια όλοι οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να δουλεύουν διπλοβάρδιες.

Άδειασε το Πανεπιστημιακό της Λάρισας

Χαρακτηριστική και η περίπτωση του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η επικινδυνότητα έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο.

Η έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα γονατίζει το νοσοκομείο που εξυπηρετεί σχεδόν όλη τη Θεσσαλία. «Το νοσοκομείο βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του» λένε οι εργαζόμενοι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί.

Συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο

Εργασιακές συνθήκες γαλέρας επικρατούν για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» όπως άλλωστε διαπίστωσε και το κλιμάκιο του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο.

Ενδεικτικό είναι ότι τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τα 9.000, ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα το σύνολο της κανονικής άδειας του 2014.

Το Νοσοκομείο Ρόδου διαθέτει 333 κλίνες ενώ έχει μόλις 114 εν ενεργεία νοσηλεύτριες σε κυκλικό ωράριο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 των νοσηλευτών που θα έπρεπε να έχει. Και όλα αυτά την ώρα που υπολογίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες περίπου 120.000 κατοίκων ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στις 250.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και όσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ καταρρέουν, οι κυβέρνηση ανακοινώνει ελάχιστες προσλήψεις λόγω και των περιορισμών που έχουν τεθεί από τους δανειστές. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΕΟΠΥΥ σύντομα θα συνάψει νέες συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα για να αξιοποιούνται κρεβάτια στις ιδιωτικές κλινικές τόσο στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας όσο και για ειδικές επεμβάσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτωσαν τα γενόσημα !
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτωσαν τα γενόσημα !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ