2015-11-11 04:39:14
Φωτογραφία για Δεν ξέρω αν το Ηράκλειο έχει καταλάβει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Σχολείου
Στο Ηράκλειο βρίσκεται, σήμερα, μετά το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει... με την έλλειψη εκπαιδευτικών και στο ΣΕΠ, ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων Kari Kivinen, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα του ΣΕΠ και να συναντηθεί με φορείς.

"Ξέρω τη σημασία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας. Δεν ξέρω αν το Ηράκλειο έχει καταλάβει τη σημασία του. Μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπως το Βερολίνο ενδιαφέρονται να πάρουν μια τέτοια λειτουργία" - είπε ο κ.Kivinen ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και διαπίστωσε το καλό κλίμα στο σχολείο, σχολίασε όμως ως απαράδεκτες τις συνθήκες: "Είναι απαράδεκτο τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις για ευρωπαϊκό απολυτήριο να μην έχουν κάνει ακόμη χημεία! Είναι ένα δημόσιο σχολείο, δε ζητάω κάτι παραπάνω, πέρα από καθηγητές και αίθουσες" - είπε ο ίδιος τονίζοντας ότι ήρθε στο Ηράκλειο για να συστρατευτεί στον αγώνα για να συνεχίσει το ΣΕΠ, τη λειτουργία του στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο Τζιαν Ανδρέα Γκαραντσίνι δήλωσε πως "υπάρχει μια νότα αισιοδοξηίας και μετά την κάθοδο του γ.γ. των Σχολείων Ευρωπαϊκής Παιδείας, στο Ηράκλειο. Το θέμα έφτασε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, ενώ αύριο θα γίνει συνάντηση του κ.Kivinen με τον αρμόδιο υπουργό. Ελπίζουμε να δοθεί λύση άμεσα. Όλοι εκφράζουν την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί το μοναδικό ΣΕΠ στην Ελλάδα και ελπίζουμε να το κατανοήσουμε και έμπρακτα" - είπε ο κ.Γκαραντσίνι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ