2015-11-15 19:15:12
Φωτογραφία για Open Walls 2015: Το φεστιβάλ τοιχογραφίας της Βαρκελώνης γιόρτασε για τρίτη χρονιά την τέχνη του δρόμου
Η Βαρκελώνη στα μέσα των '00s ήταν γνωστή ως μια πόλη στο επίκεντρο της πολυσύχναστης σκηνής της οργανικής τέχνης του δρόμου. Σήμερα αυτή η σκηνή έχει υποστεί ισχυρό χτύπημα από τις αρχές, η όμορφη ισπανική πόλη όμως έχει έναν ακόμα άσο στο μανίκι της: το φεστιβάλ τοιχογραφίας Open Walls, το οποίο και γιόρτασε την τρίτη διοργάνωσή του τον περασμένο μήνα, με δημόσια έργα σε όλη την πόλη που παρουσίαζαν μια τεράστια συλλογή επιρροών και τεχνοτροπιών. Όχι πως οι αυτόνομοι καλλιτέχνες του δρόμου δεν συνεχίζουν να δημιουργούν κατά βούληση, κόντρα στους νόμους και τις απαγορεύσεις.

Οι φετινές παρεμβάσεις στα κτήρια της Βαρκελώνης περιλάμβαναν νέους, μεγάλους τοίχους από τους Roc Blackblock, Ethos, Borondo, Zosen, Mohamed Lghacham και Mina Hamada, καθώς και ειδικά διαμορφωμένες δουλειές από τους BYG, Enric Font, Sav45, Rubicon και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες. Φέτος επίσης, το φεστιβάλ είχε την τόλμη να απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό, με τους πρώτους 20 που θα δήλωναν συμμετοχή να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ομαδικά μια τεράστια τοιχογραφία.


Το Open Walls 2015 περιλάμβανε επίσης ένα συνέδριο με ομιλητές, ντιμπέιτ, περιηγήσεις και εργαστήρια που επέκτειναν την συζήτηση για την τέχνη στο αστικό περιβάλλον πέρα από τα γκραφίτι και την συνηθισμένη street art. Ο ακαδημαϊκός κόσμος έρχεται σταδιακά αντιμέτωπος με μεγαλύτερες ερωτήσεις γύρω από την πολεοδομία και το δημόσιο χώρο, όπως αυτά σχετίζονται με την τέχνη στους δρόμους, και η επίσημη διδασκαλία της τέχνης εξακολουθεί να διευρύνει την εξέταση ενός καλλιτεχνικού κινήματος που ξεκίνησε αρκετά έξω από το πεδίο της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το φετινό Open Walls, ευγενική προσφορά του φωτογράφου του φεστιβάλ Fernando Alcalá Losa και του Lluis Olive Bulbena.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ