2015-11-19 12:48:57
Φωτογραφία για Σοκ! Πόσα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα στη Λευκάδα;
Πολιτικοί μηχανικοί έλεγξαν το νοσοκομείο που κρίθηκε κατάλληλο, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε χθες - Στην πόλη η κηδεία της ηλικιωμένης από το Αθάνι, καθώς στο χωριό δεν έχει μείνει εκκλησία

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Λευκάδα, ενώ από τις πρώτες αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές, 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα.

Ειδικότερα, από χθες στο πρωί έγιναν έλεγχοι σε 120 κατοικίες, εκ των οποίων κρίθηκαν οι 34 κατοικήσιμες, οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και οι 20 σημάνθηκαν με κόκκινο. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σπίτια, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην οικοσκευή.

Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, χθες αργά το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Λευκάδας μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Το πρωί στο Πόντι, έγινε η κηδεία της άτυχης 69χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της κατάπτωσης μεγάλου βράχου. Στη μία το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, θα γίνει η κηδεία της 82χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από λιθιά, καθώς οι 2 εκκλησιές στο χωριό της το Αθάνι, έχουν καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι στα χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό, ανησυχούν για τις περιουσίες τους, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν και εκφράζουν φόβους για νέες ζημιές από τη βροχή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ