2015-11-19 22:04:06
Φωτογραφία για Το ράσο της Πάτρας φώναξε ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων
Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών-Ψήφισμα σχετικά με την... επέκταση του Νομοσχεδίου για το λεγόμενο σύμφωνο συμβίωσης.

Στις 17.11.2015 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, της οποίας θέμα ήτο, το μυστήριο του Γάμου.

Το πρωί στον Παλαιό Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στο Άγιο Βήμα συμπροσηύχοντο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν προσευχητικά άπαντες οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου με την συμπλήρωση 7 ετών από την προς Κύριον εκδημία του.


Στη συνέχεια μετά από σύντομη εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για το θέμα της ιερατικής συνάξεως, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η θεολογία του Γάμου».

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση.

Το Σώμα των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τον Λαό της Λευκάδος, όπου δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, Ναοί ισοπεδώθησαν και άλλες ζημιές εσημειώθησαν από τον σεισμό. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο και εξέφρασε την αγάπη του και την συμπαράστασή του, ως και την ολόψυχη διάθεση του ιδίου προσωπικά, του Ιερού Κλήρου και του Πατραικού Λαού για οποιαδήποτε βοήθεια και αν χρειαστή η νήσος της Λευκάδος.

Κατά την διάρκεια της Συνάξεως προσήλθε να προσκυνήση και εχαιρέτισε την Σύναξη ο Πρέσβυς της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Hauht, μετά του Προξένου της Ουγγαρίας στην Πάτρα, κ. Ιωάννου Δούρου τους οποίους υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Τέλος, από την Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εξεδόθη το ακόλουθο ψήφισμα:

Στην Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στις 17.11.2015. υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, η οποία είχε ως θέμα το Μυστήριο του Γάμου και στην οποία ανέπτυξε το θέμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος : «Η θεολογία του Γάμου», άπαντες οι Ιερείς απεφάσισαν και εξουσιοδότησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, όπως διαμαρτυρηθή εντόνως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ([email protected]) για το επερχόμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του « Συμφώνου Συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ταυτόχρονα καλούν όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς να διαμαρτυρηθούν ξεκάθαρα, αλλά και με ευπρέπεια, στο νόμο αυτό προτρέποντάς τους να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ([email protected]) ή Fax στο 210- 7758742 και να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση και την καταψήφισή του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ