2015-11-20 14:35:04
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΟΧΗ: Τράπεζα ψαρεύει τηλεφωνικά τα προσωπικά μας στοιχεία
Αγαπητό Tromaktiko,

Eχτές 19/11/2015 και περί ώρα 16,20 το μεσημέρι... (ώρα την οποία οι πιό πολλόι εργαζόμενοι ξεκουράζονταί από την πρωινή τους εργασία οπότε και ώρα ακατάλληλη για να ενοχλουνε τον κόσμο), δέχτηκα μια κλήση στο προσωπικό μου κινητό από τον αριθμό 2106031405 , στη γραμμή ήταν μια κυρία που κατα τα λεγόμενά της ήταν από την τράπεζα Πειραιώς .

 Με ρώτησε αν είμαι ο τάδε και αφού της είπα ότι είμαι ο ίδιος μου ζήτησε να της δώσω το ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας μου τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσει ότι είμαι ο ίδιος. Την ρώτησα πού ακριβώς βρήκε το τηλέφωνό μου και μου είπε ότι το βλέπει από το αρχείο της τράπεζας . Και όπως της είπα είναι αδύνατο ενα προσωπικό κινητό το οποίο εχει δηλωθεί στην τράπεζα να απαντηθεί από κάποιον άλλο και την προέτρεψα να με ενημερώσει τι ακριβώς θέλει και ποιός είναι ο λόγος που με ενόχλησε μεσημεριανή ώρα κοινής ησυχίας στο προσωπικό μου τηλέφωνο. 


Εκείνη επέμεινε στο ότι με καλεί σχετικά με μία συνεργασία που έχω με την τράπεζα και ότι πρέπει να της δώσω τηλεφωνικά τα προσωπικά δεδομένα που μου ζητούσε αφού κατα τα λεγόμενα της αυτή είναι η τακτική της τράπεζας Πειραιώς κατόπιν οδηγίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Καλώντας σήμερα το πρωί σε αρμόδιο τμήμα της τράπεζας της Ελλάδος ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι ουδέποτε έχει δώσει τέτοια οδηγία η Τράπεζα της Ελλάδος αφού τα στοιχεία αυτά όντως αφορούν προσωπικά δεδομένα. 

Καλώντας το παραπάνω τηλέφωνο βγαίνει μια γραμμή της Τράπεζας Πειραιώς και μιλάω με μια υπάλληλο ρωτώντας ποιό ακριβώς τμήμα είναι εκει και μου αποκρίθηκε το τηλεφωνικό κέντρο. Βάση της επίσημης ιστοσελίδας το τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας είναι το 2103288000. 

Σχετικά με όλο το παραπάνω ποιός είναι ο αρμόδιος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μας αφού δεν είναι δυνατόν ο καθένας που καλεί κάποιον στο κινητό του και προσποιείται ότι είναι από τράπεζα να ζητάει προσωπικά δεδομένα ανεξέλεγκτα. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει κάποιος έλεγχος της παραπάνω τράπεζας προκειμένου να υπάρξει σεβασμός τόσο στις ώρες που καλεί όσο και στο τί ζητάει όταν καλεί καποιόν στο τηλέφωνο;

Σαφώς και τηλεφωνικά δεν έδωσα κανένα στοιχείο αφού δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, αλλά φανταστείτε με αυτή την τακτική πόσοι άλλοι πολίτες και περισσότερο πόσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που είναι πιό ανυποψίαστοι πέφτουν θύματα αυτής της τακτικής που επίσημα η Τράπεζα της Ελλάδος μου είπε ότι δεν ισχύει καμιά τέτοια οδηγία από αυτούς.

Επειδή έχω συνεργασία και με άλλη τράπεζα ουδέποτε όσες φόρες με έχουν καλέσει μου εχουν ζητήσει τέτοια στοιχεία παρα μόνο με έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς θέλουν.

Παρακαλώ πολύ δημοσιεύστε το ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να μην πέφτει θύμα σε τέτοια τηλεφωνικά ψαρέματα των τραπεζών.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΕΦΩΝΟ6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ