2015-11-20 17:49:06
Φωτογραφία για Καπνίζει ανελέητα η Δυτική Θεσσαλονίκη – Στη Βουλή το θέμα της καύσης των αγρών
Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη από την... ανεξέλεγκτη καύση καλλιεργειών. Αναπνέουν θάνατο οι κάτοικοι. Τοπίο στην ομίχλη το βράδυ στην Εθνική οδό.

Τραγική η κατάσταση στην Εθνική οδό εξαιτίας της παράνομης καύσης καλλιεργειών. Ορατότητα μηδέν. Καραμπόλα τριών οχημάτων, χθες το βράδυ, 3 χλμ. πριν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουν οι καταγγελίες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την παράνομη καύση καλλιεργειών στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Χτυπάνε κόκκινο τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια. Προχθές έφτασαν μέχρι και τα 480 mg ανά κυβικό μέτρο, με όριο τα 50. Αναμένεται να «σπάσει» το ρεκόρ στις σημερινές μετρήσεις.

Στη Βουλή το ζήτημα

Για τα αυξημένα προβλήματα στη δημόσια υγεία αλλά και στην κυκλοφορία των οχημάτων που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της καύσης των αγρών τοποθετήθηκε με ερώτηση του στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.


Συγκεκριμένα ο κ. Φωκάς ζητά από τον Υπουργό τη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να μη δημιουργείται αυτή η πνιγηρή ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, την επανεξέταση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την καύση των αγρών και τη διερεύνηση της δυνατότητας απαγόρευσης της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, με την παροχή κινήτρων για εναλλακτικές πρακτικές.

Σε δήλωση του ο κ. Φωκάς επισημαίνει: «Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, με πρώτο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να κατανοήσουν πως η δημόσια υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό και πως η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, μετά ασφαλώς από τον απαιτούμενο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις που θα προκαλέσουν νέα προβλήματα στον Έλληνα αγρότη, θα λειτουργήσει ευεργετικά. Τόσο για τους αγρότες, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ