2015-11-22 13:29:10
Φωτογραφία για Η Άνγκελα Μέρκελ γίνεται... δέκα ετών!
Δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην καγκελαρία συμπληρώνει σήμερα η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ, η πρώτη γυναίκα καγκελάριος στην ιστορία της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε τα ηνία της για πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου 2005 και από τότε δεν τα άφησε ποτέ. Η Μέρκελ έχει ήδη στο... βιογραφικό της τρεις νίκες σε ισάριθμες βουλευτικές εκλογές, ενώ πλησιάζει στο να καταρρίψει το ρεκόρ του Κόνραντ Αντενάουερ (14 χρόνια) και του Χέλμουτ Κολ (12 χρόνια).

Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2017 και η ίδια η Μέρκελ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά τις προθέσεις της. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πάντως, ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι ότι περιμένει αρκετό καιρό προτού εκφράσει τελική άποψη και αναλάβει αποφασιστική δράση για οτιδήποτε. Μάλιστα, ο κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ έχει εφεύρει τον όρο "Μερκιαβέλι" προκειμένου να περιγράψει την πολιτική προσωπικότητα της Μέρκελ.


Κόρη προτεστάντη πάστορα από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας και κάτοχος διδακτορικού στη φυσική, εισήλθε στην πολιτική και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989. Το 2000 κατάφερε, μάλιστα, να γίνει... πατροκτόνος, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα οικονομικό σκάνδαλο στις τάξεις του κόμματος και αναρριχήθηκε στην εξουσία, κατακρημνίζοντας τον άνθρωπο που την είχε αναδείξει, τον Χέλμουτ Κολ.

Στη διάρκεια της ηγεσίας της, η Μέρκελ έχει αναδείξει τη Γερμανία σε αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη της Ευρώπης, κάνοντας αρκετούς να κάνουν και λόγο για τον στόχο δημιουργίας μιας "γερμανικής Ευρώπης". Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο, πίσω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και μπροστά από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ