2015-11-24 01:30:10
Φωτογραφία για Αναβιώνει η υπόθεση της... κρητικής μαφίας – Στο εδώλιο ο 24χρονος «εγκέφαλος»
Μία λιποθυμία ήρθε ν’ αλλάξει την σύνθεση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου δικάζεται η υπόθεση της… κρητικής μαφίας με φερόμενο ως αρχηγό τον 24χρονο Ηρακλειώτη από τις Πατέλες.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δίκης, μία δικαστής έχασε τις αισθήσεις της προκαλώντας αναστάτωση σε όλην την αίθουσα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τις πληροφορίες να λένε ότι είναι καλά στην υγεία της.

Η δίκη

Η δίκη, μετά την αντικατάσταση της δικαστού, συνεχίστηκε ενώ στο εδώλιο από τους 120 κατηγορούμενους κάθισαν οι 25 καθώς όπως αποφασίστηκε οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για κατοχή ναρκωτικών.

Ανάμεσα στους 25 κάθεται και ο 24χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο Ηράκλειο και ασχολούνταν με εμπόριο ναρκωτικών αλλά και τοκογλυφία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αριθμεί 7.000 (!) σελίδες.

Η… τοκογλυφική δράση

Η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει σκληρή τοκογλυφική δράση με υψηλό τοκισμό που ξεπερνούσε ακόμα και το 50% ανά μήνα.

Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές, σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο. «Θα σου σπάσω τα πόδια. Κάνε το καράβι σου. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ