2015-11-24 16:39:07
Φωτογραφία για Ξενύχτησες; Έτσι θα ξυπνήσεις χωρίς καμία δυσκολία
Κακά τα ψέματα, το πρωινό ξύπνημα της Δευτέρας (και όχι μόνο) είναι βάρβαρο. Το προηγούμενο βράδυ συνήθως ξενυχτάμε και την επόμενη ημέρα το πρωί δεν μπορούμε με τίποτα να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Υπάρχει άραγε τρόπος να νιώσουμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε την κουραση;

Σαφώς και υπάρχει. Πάμε να δούμε τα tips

- Μπορεί πρόσφατη έρευνα να έδειξε πως οι άνθρωποι που πατούν αναβολή στο ξυπνητήρι τους είναι πιο έξυπνοι, παρόλα αυτά εσύ (έστω τις ημέρες που έχεις ξενυχτήσει) προσπάθησε να το αποφύγεις. Πίστεψέ μας τα λίγα αυτά λεπτά δε θα σε ξεκουράσουν - άσε που μετά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις και το άγχος σου θα εκτοξευθεί στα ύψη.

- Άνοιξε αμέσως τα πατζούρια και τράβηξε τις κουρτίνες ώστε να μπει μέσα στο σπίτι φως! Όταν το σώμα μας εκτίθεται στον ήλιο, σταματά να παράγει μελατονίνη (η ορμόνη αυτή συνδέεται με τον ύπνο) και φυσικά παίρνει το μήνυμα πως ήρθε η ώρα να λάβει δράση.


- Με το που σηκωθείς από το κρεβάτι, μπες για ένα γρήγορο ντους και φρόντισε στα τελευταία δευτερόλεπτα να περάσεις το σώμα σου με πιο δροσερό νερό. Θα νιώσεις αναζωογονημένη.

- Απόφυγε τα βαριά πρωινά γεύματα και την ζάχαρη καθώς δε θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. Ένα μπολ με άπαχο γάλα, βρώμη και καρύδια είναι ιδανική επιλογή.

- Πριν φύγεις για το γραφείο πιες μια κούπα καφέ και αμέσως μετά ένα ποτήρι νερό.

- Στο αυτοκίνητο επέλεξε να ακούσεις τραγούδια με πιο γρήγορο ρυθμό και φυσικά μην ξεχάσεις να ανεβάσεις την ένταση. Είπαμε, να ξυπνήσεις θέλεις!

- Πιες άφθονη ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να νιώσεις καλύτερα θα πρέπει να είσαι διαρκώς ενυδατωμένη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ