2015-11-24 16:57:08
Φωτογραφία για Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημα ελευθέρων πολιτών... «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ: "Η 25η Νοεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση κάθε μορφής άσκησης βίας σε βάρος των γυναικών. Η κάθε μορφής κακοποίηση ( σωματική, ψυχολογική, οικονομική ) που υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αν όμως είναι αναγκαία η προστασία, υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών θυμάτων, άλλο τόσο αναγκαία είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συνηγορία για τη μετακίνηση από στερεοτυπικές συμπεριφορές που υποβιβάζουν τη γυναικεία ταυτότητα στην οικοδόμηση υγιών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων βασιζόμενων στο αμοιβαίο σεβασμό.

H «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ . Σαγιάς προτείνει η προσέγγιση του προβλήματος να γίνει με λήψη πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο για την εξασφάλιση προστασίας και υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας σε όλους τους τομείς όσο και για την εκπαίδευση και κινητοποίηση όχι μόνο των γυναικών πια, αλλά όλων των μελών της κοινωνίας για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ