2015-11-24 23:41:05
Φωτογραφία για Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Κηφισιάς
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Τα «success stories» πέντε τολμηρών ιδεών και... τα βήματα που ακολούθησαν οι εμπνευστές τους, προκειμένου να θέσουν τις σωστές βάσεις για την ανάπτυξη τους, παρουσίασαν και συζήτησαν πετυχημένοι νέοι επιχειρηματίες με μαθητές της 3ης Λυκείου των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς. Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες που μετουσιώθηκαν τελικά σε επιχειρήσεις από νέους ανθρώπους, με ανήσυχο πνεύμα, που ζουν στην Ελλάδα και «τόλμησαν» να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα εν μέσω κρίσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου της Κηφισιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (16-22 Νοεμβρίου 2015) και έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από την νεολαία.

Οι ομιλητές μίλησαν στους μαθητές με αμεσότητα παραθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και παροτρύνοντας τους να συζητούν και να μοιράζονται τις καινοτόμες ιδέες τους με τους φίλους τους προκειμένου το «ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ, ΤΟΛΜΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ», ο τίτλος της εκδήλωσης, να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε « Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός των επαγγελματικών μας επιλογών. Περισσότεροι από τους μισούς δικηγόρους έχουν κλίσει τα γραφεία τους, οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες ασχολούνται με άλλα πράγματα, οι ιατροί αντιμετωπίζουν δυσκολίες και το κάποτε must πτυχίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων έχει γίνει το πιο δυνατό δελτίο ανεργίας. Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να ρίξουμε το σπόρο της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας».

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ιστορία της ομάδας Intale που πραγματικά μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο κ. Ορέστης Τζανετής, εκ των ιδρυτών της εταιρίας, μετέφερε στους μαθητές την προσωπική του εμπειρία. «Ξεκινήσαμε μόλις με 50 ευρώ και στη συνέχεια με σκληρή δουλειά και όραμα μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον δημιουργήσαμε την εταιρία» είπε χαρακτηριστικά. Αντικείμενό τους ένα πρόγραμμα (i-kiosk) το οποίο απευθύνεται σε περίπτερα και μίνι μάρκετ και οργανώνει όλο το κατάστημα εκμεταλλευόμενο το barcode των προϊόντων. Η εταιρεία ονομάζεται Intale και το i-kiosk αποτελεί το βασικό προϊόν της. Ο κ. Τζανετής τελείωσε την παρουσίαση του προτρέποντας τους μαθητές «να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό γιατί όταν κάτι το αισθάνεσαι μπορείς να το δημιουργήσεις».

Για την δική της πορεία προς το όνειρο και την πραγματοποίηση των στόχων της έκανε λόγω από την πλευρά της η Δρ Αναστασία Ψωμιάδη, ιδρύτρια της εταιρίας Apson (Άψον-άναψε- λεξικό ποντιακής διαλέκτου), που ειδικεύεται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Eμπνεόμενη από τον Πόντο και τους προγόνους της και συνδυάζοντας την έντονη κοινωνική και πολιτιστική της δράση κατάφερε να ανάψει την φλόγα που είχε μέσα της και να υλοποιήσει το όραμα της. «Με πάθος, όραμα, πολλή δουλειά και συνεργαζόμενη με τους καλύτερους ανθρώπους τα καταφέραμε και εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε. Στην αναζήτηση των στόχων σας μην φοβάστε αν σας κλέβουν τις ιδέες. Δεν μπορούν να τις διαχειριστούν. Εσείς μπορείτε που έχετε το όραμα» τόνισε μεταξύ άλλων η Δρ Αναστασία Ψωμιάδη.

«Η τεχνολογία εμπλέκεται παντού. Ξεκινήστε σήμερα, προετοιμαστείτε, κάνετε το μεγάλο βήμα, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν μαθήματα προγραμματισμού δωρεάν, είναι εξαιρετικά εργαλεία» παρότρυνε τους μαθητές ο κ. Γιώργος Πάνζαρης, συν-ιδρυτής της ATHENS BOOK, ενός οδηγού πόλης που παρουσιάστηκε το 2009 ως δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή αυτή δίνει επίκαιρη και έξυπνη πληροφόρηση όπως διανυκτερεύοντα φαρμακεία, φθηνότερα βενζινάδικα κ.α. και μάλιστα την ώρα που ο πολίτης πραγματικά την χρειάζεται.

Μια διαφορετική μουσική σχολή ήταν το επόμενο επιχειρηματικό βήμα που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση. Την δική τους «Πυξίδα», όνομα και της σχολής τους στην Κηφισιά, βρήκαν οι κ.κ. Φίλιππος και Λευτέρης Πλιάτσικας. Τα δύο αδέρφια με την πολυετή παρουσία στο χώρο της μουσικής αποφάσισαν τη δημιουργία μιας νέου τύπου μουσικής σχολής, που στόχο έχει να βοηθήσει όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, σε ένα περιβάλλον γεμάτο καλλιτεχνικά χρώματα και μελωδίες, με καταρτισμένους καθηγητές και με μια διαφορετική φιλοσοφία από τις αντίστοιχες μουσικές σχολές. «Στηριζόμαστε πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στην αγάπη μας για την μουσική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λευτέρης Πλιάτσικας, Μέλος Συγκροτήματος Όναρ και Συνιδιοκτήτης Μουσικής Σχολής «Πυξίδα».

Το Μάρτιο του 2012 ξεκίνησε το Neopolis.gr μια νεανική - φοιτητική κοινότητα του ελληνικού Διαδικτύου που σήμερα έχει μεγάλη απήχηση και αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο νεανικό blog της χώρας. Τη στιγμή που ο αριθμός των νέων οι οποίοι δραπετεύουν στο εξωτερικό, είτε για σπουδές είτε για εύρεση εργασίας, αυξάνεται δραματικά, κάποιοι άλλοι νέοι κάνουν τη δική τους επαγγελματική προσπάθεια παραμένοντας στη χώρα μας και προσπαθώντας για το καλύτερο. «Το Ελευθέριος Βενιζέλος πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή του καθενός τόνισαν οι κ. Παναγιώτης Κουτσούκος και ο κ. Αριστείδης Μπούστρας από το Neopolis.gr, οι οποίοι παρουσίασαν την δική τους ιστορία και επεσήμαναν πως συνεχώς ανανεώνουν την δουλειά τους με στόχο να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να παραμείνει στις μηχανές αναζήτησης μεγάλης μερίδας του κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος με άμεσο και ευχάριστο τρόπο μετέφερε στους 17χρονους τα σημαντικά στοιχεία από κάθε παρουσίαση και άναβε συνεχώς την σπίθα του ενδιαφέροντος με τα πετυχημένα σχόλια του. «Το ήθος και το κίνητρο θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος είχε βρει κώδικα επικοινωνίας με το νεανικό ακροατήριο.

Να σημειώσουμε πως η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Αγοράς Εργασίας και Τουρισμού κ. Βαγγέλη Αυλήτη σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κα Ντέμυ Αγαπάκη και με την Διεύθυνση Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.

Η κρίση μας δίνει ευκαιρίες αρκεί να ακολουθήσουμε αυτό που μας αρέσει, αυτό που αγαπάμε, εκεί που έχουμε μια δεξιότητα, με συνέπεια, μέθοδο, εργασία!"
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ