2015-11-25 08:46:31
Φωτογραφία για Προσοχή: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία και ποιες είναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο;
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και από το απόγευμα έρχεται ένα τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και την Αττική.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη, τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι θα ενταθούν, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρχει από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις απογευματινές ώρες, περιλαμβάνεται και η Αττική.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα, θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ