2015-11-25 14:03:12
Φωτογραφία για Σάλος! Ήταν προσχεδιασμένη η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους;
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη του μαχητικού ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια», σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια», σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία.

Λίγη ώρα αφότου ο  Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία γιατί «κινδυνεύουν», ο Ρώσος ΥΠΕΞ μίλησε για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, λέγοντας πως η χώρα του έχει στη διάθεσή της πολλά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν καθόλη της διάρκεια της πτήσης στον συριακό εναέριο χώρο.


Μεταξύ άλλων, ο Λαβρόφ αποκάλυψε πως ο Τούρκος ομόλογός του, του μετέφερε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια», αλλά -όπως τόνισε- «συνέχισε να βρίσκει δικαιολογίες» για την κατάρριψη του μαχητικού από τουρκικά F-16.

Αν και σύμφωνα με τον Λαβρόφ η Ρωσία δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στη Συρία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα «αναθεωρήσει σοβαρά τις σχέσεις της με την Άγκυρα».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα για τους τουρκικές εταιρείες ή για τις δικές μας, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό που έγινε χωρίς απάντηση», υπογράμμισε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ