2015-11-25 22:54:18
Φωτογραφία για ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ Μπέου στην Αποκεντρωμένη: Καμία διακοπή νερού, με οποιοδήποτε κόστος [video]
Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου της Τετάρτης να χαρακτηρίστηκε από κλίμα έντασης, ήταν εξάλλου και το πρώτο που μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο, δέσμευση που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή υπό τον Αχιλλέα Μπέο και που θα συνεχιστεί σε όλα τα επόμενα συμβούλια, μπορεί να υπήρξαν οι γνώριμες διαφωνιές για τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, να καταγράφηκαν αποχωρήσεις και να σημειώθηκαν ευτράπελα, όπως για παράδειγμα η προεδρία του Σώματος από τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος στάθηκε για λίγα λεπτά στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου, ωστόσο έβγαλε μία πολύ σημαντική είδηση για την καθημερινότητα των πολιτών, η οποία αφορά στο πολυτιμότερο αγαθό, που δεν είναι άλλο από το νερό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αποκάλυψε στο Σώμα ο Δήμαρχος, την Τρίτη έφθασε στο γραφείο του η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία θεωρείται παράνομη και άρα άκυρη, η απόφαση του Δήμου Βόλου να κάνει μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜΒ σε οικογένειες ανέργων και πολυτέκνων, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος, όπως ξεκαθάρισε στο σώμα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει καμία διακοπή νερού, με οποιοδήποτε κόστος και αν χρειαστεί να επωμιστεί.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αχιλλέας Μπέος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ήρθε απάντηση από την Αποκεντρωμένη. Ο Δήμος Βόλος ήταν από τους λίγους Δήμους που πήρε απόφαση να κάνει μείωση του τιμολογίου απέναντι σε πολύτεκνους και άνεργους, να μην κοπεί ποτέ το νερό σε άνεργες και πολύτεκνες οικογένειες και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την επικράτεια, τις θεώρησε παράνομες αυτές τις αποφάσεις και άκυρες. Όμως, η Δημοτική Αρχή και το δηλώνω εδώ πέρα και ας κινδυνεύω να πάω για παράβαση, δεν θα κόψει κανένα νερό σε καμία πολύτεκνη οικογένεια και σε χρόνια ανέργους. Είτε τους αρέσει... Εμείς διοικούμε τον Δήμο Βόλου και εμείς αποφασίζουμε, η δικιά μας Δημοτική Αρχή, με ότι ευθύνη και να έχουμε, κόντρα στην Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γιατί;

Γιατί είναι τέτοιες οι εποχές και όλες οι οικογένειες και όλα τα σπίτια πρέπει να έχουνε νερό. Άρα για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα και να μην έχετε καμία αμφιβολία αλλά και να μην κάνουμε λαϊκισμούς επειδή μας βλέπει η τηλεόραση ή ο κόσμος... Στα πλαίσια της ανθρωπιάς και θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι όλες οι οικογένειες, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το αγαθό που μας έχει δώσει ο Θεούλης και αυτό λέγεται νερό, σε όλα τα σπίτια πρέπει να τρέχει μια βρύση με νερό. Αυτό θα το εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή η δικιά μας, με οποιοδήποτε κόστος".
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ