2012-05-10 10:18:03
Φωτογραφία για Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών ύστερα από 20 και πλέον χρόνια
Για πρώτη φορά ύστερα από 20 και πλέον χρόνια ανοίγει τις πύλες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση το Αρχαίο Θέατρο Δελφών το προσεχές καλοκαίρι.

Ο λόγος για την συναυλία με τίτλο «Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και οι φίλοι του συνθέτες Τισένκο και Βάινμπεργκ» που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του εφετινού προγράμματος εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Βασικός άξονας του προγραμματισμού του 2012, είναι η εξασφάλιση συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διασφάλιση της ποιότητας των εκδηλώσεων, με ταυτόχρονη συμπίεση των δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια αλλά και καλλιτεχνικόπρόγραμμαμε εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο.

Συγκεκριμένα, το επιστημονικό εργαστήριο με τίτλο «Πού πάει το Πανεπιστήμιο» (31/5, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με εισηγητική ομιλία και συντονισμό της Προέδρου του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, κυρίας Ελένης Αρβελέρ) αλλά και το συμπόσιο με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια» (6-8 Ιουλίου, Δελφοί) διοργανώνονται με την ευκαιρία της 2.400ης επετείου από την Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα (388-387 π.Χ).

Στους Δελφούς, εξάλλου, εγκαινιάζεται στις 6 Ιουλίου η έκθεση «Οπυ Ζούνη: Τελευταία πινελιά-Το εργαστήρι της»
. Στο θέατρο «Φρύνιχος», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης θα παρουσιάσει την ίδια ημέρα τη νέα παραγωγή του έργου του Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» ενώ την Κυριακή, 8 Ιουλίου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα «Σμύρνη-90 χρόνια μετά».

erroso.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ