2015-11-26 06:37:09
Φωτογραφία για Πέντε συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές!
Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί με αυτές τα ρεβεγιόν και τα περιττά κιλά... Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στη θέα των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων; Μπορείς να πεις όχι στα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες, τη βασιλόπιτα; Δε νομίζουμε. Και να ήταν μόνο τα γλυκά καλά θα ήταν… Δυστυχώς, το εορταστικό τραπέζι κρύβει και πολλά αλμυρά πεντανόστιμα πιάτα στα οποία, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, κανείς δεν προβάλλει αντίσταση.

Επειδή, όμως, το πρόβλημα με τα κιλά των Χριστουγέννων φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τα θηλυκά, εν συνεχεία σας παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, για να απολαύσετε χωρίς ενοχές τα χριστουγεννιάτικα πιάτα, και να κρατήσετε μία ισορροπία στη ζυγαριά.

1. Χαλαρώστε πριν το φαγητό

Το άγχος και η κούραση ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την κατανάλωση περισσότερου φαγητού. Πριν πιάσετε το πιρούνι, πάρτε βαθιές αναπνοές και ηρεμήστε για μερικά δευτερόλεπτα. Συγκεντρωθείτε στο πιάτο σας και απολαύστε αυτό που τρώτε. Όσο ηρεμείτε, τόσο θα ελέγχετε την όρεξή σας και φυσικά θα βοηθάτε το μεταβολισμό σας να κάνει σωστά τη δουλειά του.


2. Μυρίστε το πιάτο σας

Μπορεί να σας ακούγεται χαζό, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι πολύ σημαντικό να εισπνέετε τις μυρωδιές του πιάτου που πρόκειται να το απολαύσετε. Η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και να χωνέψετε καλύτερα την τροφή σας.

3. Απολαύστε κάθε μπουκιά

Μη γκρινιάζετε όταν τρώτε και φυσικά μη νιώθετε ενοχές. Απολαύστε με την ησυχία σας το πιάτο σας και φυσικά φροντίστε να μασάτε όσο πιο αργά μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να καταναλώσετε μικρότερες ποσότητες, μιας και το στομάχι χρειάζεται τον χρόνο του για να στείλει εντολή στον εγκέφαλο πως χόρτασε!

4. Αναπνεύστε αργά και σωστά και κάντε διαλείμματα

Πολλές φορές από την βιασύνη μας να φάμε στο «πόδι», αναπνέουμε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε. Τέλος το άγχος. Καθίστε στο τραπέζι να φάτε και αφήστε όλες σας τις υποχρεώσεις πίσω. Δώστε στον εαυτό σας ένα μισάωρο διάλειμμα να απολαύσει με την ησυχία του το φαγητό του. Μην ξεχνάτε να κάνετε μικρά διαλείμματα μεταξύ των πιάτων.

5. Το σωστό timing

Μπορεί να έχετε προσέξει, πως πριν καθίσετε να φάτε νιώθετε κουρασμένες και όχι τόσο… ορεξάτες. Καθώς τρώτε η διάθεσή σας ανεβαίνει και ήδη ανακτάτε τη χαμένη σας ενέργεια. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε. Καλό θα ήταν να μη τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Με το που νιώσετε πλήρεις σταματήστε. Ο τυμπανισμός και το πρήξιμο θα σας χαλάσουν τη μέρα. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας και τις ανάγκες του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ