2015-11-26 10:56:05
Φωτογραφία για Μογκερίνι: Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίλυση της συριακής κρίσης
Η κυβέρνηση της Ρωσίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να... συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στη Συρία, υπογραμμίζει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μία ημέρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό F-16, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν στην ανάγκη διαφύλαξης του διπλωματικού πλαισίου για την εξεύρεση λύσης στη συριακή κρίση, το οποίο δημιουργήθηκε στην Βιέννη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μογκερίνι.

Η διπλωματική επίλυση του πολέμου στη Συρία θα είναι «η πιο αποτελεσματική βάση» για την συντριβή των εξτρεμιστών στη Συρία, σημειώνεται ακόμη.

Στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας σημειώνεται η σημασία που αποδίδουν οι δύο πλευρές στο να υπάρξει συνένωση και συντονισμών των προσπαθειών στο πλαίσιο του «αγώνα εναντίον του Ντάες» (σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα Αραβικά). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ