2015-11-26 11:11:20
Φωτογραφία για Τέλος τα παιχνίδια με τον Ρώσο: Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να το τερματίσει με την Τουρκία...
Λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του Su-24, ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά τουρκικής αυτοκινητοπομπής σκοτώνοντας επτά άτομα – Αναβρασμός στη Δούμα κατά της Τουρκίας

Η Τουρκία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να καλμάρει την Ρωσία όμως η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν κρατά σκληρή στάση.

Την ώρα που Ρωσία και Τουρκία συνεχίζουν να παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών αναφορικά με την συνθήκες κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη τουρκοσυριακή μεθόριο, η Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι έχει καλές διαθέσεις απέναντι στη Μόσχα κι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διαταράξει την σχέση της με την ρωσική κυβέρνηση.

Όμως, η Ρωσία συνεχίζει να κρατά αδιάλλακτη στάση στέλνοντας μία ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία καθώς λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την τουρκική αεροπορία, ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά τουρκικής αυτοκινητοπομπής σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας δέκα.


Χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε τον τόνο: «Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος υποστήριξε πως οι Τούρκοι στηρίζουν τους τζιχαντιστές. «Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη των τουρκικών αρχών έχει τρεις βασικές συνέπειες», είπε και εξήγησε αναλυτικά πώς επιδεινώνονται οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, πώς γίνεται εμφανής η σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος και πώς θα επηρεαστούν άμεσα οι «καλές σχέσεις και συνεργασίες» Μόσχας-Άγκυρας. «Πρώτη συνέπεια είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-ΝΑΤΟ, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό οποιοδήποτε συμφέρον, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των συνόρων», τόνισε και στην συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας αναφορικά με τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος: «Δεύτερον, η Τουρκία έχει αποδείξει πλέον με τις ενέργειές της ότι προστατεύει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσα οικονομικά συμφέροντα αρκετών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγεται στις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών περιοχές».

Την ίδια ώρα, στη ρωσική Δούμα, πολλοί βουλευτές έσπευσαν να εκφράσουν την έντονη δυσφορία τους για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 ενώ τα ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία ακύρωσαν ήδη τα προγραμματισμένα ταξίδια προς την Τουρκία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ