2015-11-26 23:19:05
Φωτογραφία για Ξεκινά στη Βουλή ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία
Την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ξεκινά στην Βουλή ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τα τρία επίπεδα της διαδικασίας και θα επιχειρηθεί με διακομματική συναίνεση να καθοριστούν οι όροι για την διεξαγωγή του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Όπως, αναφέρει σήμερα η «Αυγή» ο διάλογος για την Παιδεία θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα: Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στην επιτροπή Διαλόγου και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Στα τρία «όργανα» θα τεθούν επικεφαλής πανεπιστημιακοί και συγκεκριμένα ο Κώστας Γαβρόγλου ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Αντώνης Λιάκος στην επιτροπή Διαλόγου και ο Νίκος Θεοτοκάς στο ΕΣΥΠ.

Οι θεματικές θα αφορούν και τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης και ζητούμενο είναι η στήριξη της δημόσιας παιδείας σε περίοδο κρίσης και η Παιδεία ως «όχημα» εξόδου από την κρίση, όπως αναφέρεται χρακτηριστικά. Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί την άνοιξη για να ακολουθήσει η επεξεργασία των πορισμάτων και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ