2015-11-27 02:00:17
Φωτογραφία για Κάμερον: Η Βρετανία πρέπει να λάβει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Έχουμε ένα αξιόπιστο στρατιωτικό σχέδιο για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε... πριν από λίγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Κάμερον καλεί σήμερα τους βουλευτές να ψηφίσουν σήμερα υπέρ ή κατά της συμμετοχής του Λονδίνου στις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος κατά των τζιχαντιστών παραθέτοντας τα επιχειρήματα του σε 36 σελίδες.

«Η Βρετανία πρέπει να λάβει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε μία προσπάθεια να πείσει τους Βρετανούς ότι η χώρα θα πρέπει και αυτή να βομβαρδίσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ο Κάμερον επεσήμανε ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους Βρετανούς πολίτες.

Το να μην βομβαρδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος είναι σαν να υποβαθμίζουμε τη θέση της Βρετανίας διεθνώς, τόνισε ο Κάμερον και πρόσθεσε: Η κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να δράσει για να κρατήσει τη χώρα ασφαλή.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέλυσε το σχέδιο επτά σημείων της κυβέρνησης του Λονδίνου με στόχο την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

1.Προστασία της Βρετανίας στο εσωτερικό διατηρώντας σε εγρήγορση τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

2.Συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς παίκτες σε πολιτικό επίπεδο.

3. Συνδρομή στις προσπάθειες να προκύψει μία κυβέρνηση στη Συρία που θα εκπροσωπεί επάξια το λαό της.

4.Να συνεχιστεί ο ηγετικός ρόλος της Βρετανίας στην ανθρωπιστική βοήθεια στο πλαίσιο της μεταναστευτικής ροής μέσω της Ευρώπης.

5.Εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους μέσω του διεθνούς συνασπισμού συμμετέχοντας σε ευρύτερη στρατιωτική δράση.

6. Στενή συνεργασία με συμμάχους στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας και άλλων βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων.

7. Υποστήριξη για την σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ιράκ και σχεδίου για την ανοικοδόμηση της Συρίας μετά τον εμφύλιο.

Η Βρετανία μέχρι στιγμής έχει θέσει στη διάθεση των γαλλικών καταδιωκτικών την αεροπορική της βάση στην Κύπρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ