2015-11-27 10:21:13
Φωτογραφία για Στάση εργασίας την Παρασκευή και απεργία Τετάρτη και Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία
Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ξεκινώντας με στάση εργασίας στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

IATRONET.GR

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας τα δημόσια νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε στάση εργασίας, ενώ συναντάται στη 1 το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας.

Ζητεί την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ζητεί, επίσης, αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο.


Στα αιτήματά της περιλαμβάνεται και η άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

Απεργία

Η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

ΠΟΕΔΗΝ

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αιτήματα κατά του μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική – πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης, ενώ στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συμμετέχουν, επίσης, στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ