2015-11-27 20:42:14
Φωτογραφία για ΣΟΚ 17χρονες φοιτήτριες βγαίνουν στο κλαρί για μια... τυρόπιτα - Όλο το χρονικό...
Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι σοκαριστικά. Οι Ελληνίδες κυριαρχούν στη βιομηχανία της λευκής σάρκας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 2 ευρώ, όσα δηλαδή χρήματα κοστίζει μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς.

Σε νέα μελέτη, που συντάχθηκε βάσει στοιχείων από περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους στη βιομηχανία λευκής σαρκός, διαπιστώνεται ότι οι Ελληνίδες που εκδίδονται έχουν αντικαταστήσει τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη. Τα ποσά μάλιστα που πωλούν τις υπηρεσίες τους είναι από τα μικρότερα στην Ευρώπη.

"Ορισμένες γυναίκες απλά το κάνουν για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς που χρειάζονται να φάνε επειδή πεινάνε", δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που πραγματοποίησε τη μελέτη. "Άλλοι πάλι για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και έκτακτες ανάγκες ή ναρκωτικά", συμπλήρωσε.

Προσφορά για λίγες μέρες: TO ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΜΙΚΡΟ ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ΜΟΝΑΔΙΚΗ τιμή μόνο για εσάς - Αποκτήστε το τώρα...


Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η τιμή για τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης ήταν στα 50 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 2 ευρώ για 30 λεπτά. Ο καθηγητής σημειώνει πως υπάρχουν περίπου 400 τέτοιες περιπτώσεις απελπισμένων γυναικών, σημειώνοντας πως οι Ελληνίδες πλέον κυριαρχούν στο πεζοδρόμιο σε ποσοστό 80%.

Υπογράμμισε παράλληλα πως ο αριθμός των απελπισμένων νέων γυναικών που προσφέρουν το κορμί τους φθηνά αυξάνεται. "Αυτοί οι αριθμοί δεν μοιάζουν να εξασθενούν. Μάλλον αυξάνονται με σταθερό και συνεπή ρυθμό".

Η τιμή του πληρωμένου έρωτα πέφτει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το ίντερνετ προσφέρει όλο και πιο πολύ ροζ περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η μέση τιμή των 180 ευρώ για μια ώρα υπηρεσιών στην Ευρώπη έχει μειωθεί δραματικά. Η συνουσία επί πληρωμή είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά πολύ λίγοι από τους οίκους ανοχής έχουν πάρει άδεια, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ωθώντας πολλές από τις 18.500 γυναίκες να δραστηριοποιούνται στον δρόμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που διήρκεσε 3 χρόνια, η πλειονότητα των Ελληνίδων γυναικών που μπαίνουν στον χώρο είναι μεταξύ 17 και 20 ετών. Ο καθηγητής κοινωνιολογίας υποστηρίζει πως η μελέτη του αντικατοπτρίζει μια κοινωνία σε άρνηση για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Ελλάδα. "Οι κρατικές αρχές πρέπει επιτέλους να δράσουν αντί να συνεχίσουν να παραμένουν αδιάφορες", υπογράμμισε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ