2015-11-27 22:45:08
Φωτογραφία για Έτοιμη για να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία η Βρετανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα πως... θεωρεί ότι η κυβέρνηση της χώρας οικοδομεί συναίνεση στη Βουλή των Κοινοτήτων για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, μετά την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο σώμα κατά την οποία ζήτησε να δοθεί η εντολή για την επέκταση των πληγμάτων της RAF εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και στο συριακό έδαφος, πέραν του Ιράκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Χάμοντ υπογράμμισε ότι με βάση «τις αντιδράσεις που είδα μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σήμερα, αισθάνομαι ότι οικοδομούμε συναίνεση πλέον για την στρατιωτική δράση στη Συρία».

Παράλληλα, αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και μία φρεγάτα θα θέσει η Γερμανία στην διάθεση της Γαλλίας, στον αγώνα κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.


Η φρεγάτα θα συμβάλει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούν με καύσιμα γαλλικά μαχητικά εν πτήσει, προκειμένου να είναι εφικτές περισσότερες ώρες επιχειρήσεων.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία. Είπαμε "ναι" στην στήριξη (σ.σ. της Γαλλίας) και η απόφαση εδράζεται απόλυτα στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «το να διαθέσουμε αυτά που μπορούμε και τα οποία μπορούμε και πολιτικά να δικαιολογήσουμε» είναι και θέμα αξιοπιστίας. «Χρειαζόμαστε και στρατιωτικά μέσα για να σταματήσουμε και να νικήσουμε το ΙΚ. Αυτή η θηριωδία που δεν σέβεται τον άνθρωπο μπορεί κάποια στιγμή να πλήξει και εμάς. Η συμμετοχή της Γερμανίας περιλαμβάνει τρία συστατικά στοιχεία: προστασία, σημαντικές επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιμελητεία», δήλωσε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ