2015-11-28 11:03:56
Φωτογραφία για Το μεγάλο ΟΧΙ του Πούτιν!Δεν θέλει να συζητήσει τίποτα, είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τους Τούρκους...
Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 από τουρκικά F-16 στα συροτουρκικά σύνορα.Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζήτησε να

συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του τουρκικού και του ρωσικού Τύπου, ο Πούτιν είπε «νιετ» στον Ερντογάν υποστηρίζοντας πως «δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν επανειλημμένως είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα βήμα για να επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη Ρωσία μετά το περιστατικό της περασμένης Τρίτης.

Όπως τόνισε ο «τσάρος» της Μόσχας, μάλιστα, η Άγκυρα δεν εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό μετά το θάνατο ενός εκ των δύο πιλότων, ούτε απολογήθηκε για την ενέργειά της.


Πάντως, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε επιβεβαιώσει το αίτημα του Τούρκου προέδρου για κατ΄ιδίαν επαφή με τον Πούτιν, λέγοντας: «Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Λίγο αργότερα, πηγές της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσαν την είδηση αναφέροντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι. Βέβαια, οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Ερντογάν: Συμβουλεύω τη Μόσχα να μην παίζει με τη φωτιά

Από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την επιθετική του στάση απέναντι στη Μόσχα, έπειτα από το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τουρκικά δημοσιεύματα ο «σουλτάνος» κάλεσε τη Μόσχα να μην… παίζει με τη φωτιά, έπειτα από τις καταγγελίες του Ρώσου προέδρου, αλλά και του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η Άγκυρα προχωρά σε παράνομες συναλλαγές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά», φέρεται να είπε ο Ερντογάν καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Πούτιν δήλωσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι όποιος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά της τρομοκρατίας παίζει με τη φωτιά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Εξήγησε, μάλιστα, πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (εννοεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».

Σχετικά με το μαχητικό τύπου Su-24 δε, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ