2015-11-29 10:09:09
Φωτογραφία για Προτεραιότητα της ΕΕ η πρόληψη χτυπημάτων από τζιχαντιστές
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη σοβαρής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα, τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου ρίχνοντας το βάρος κυρίως στην πρόληψη.

Η μετατροπή των Βρυξελλών σε «πόλη-φάντασμα» για πέντε ολόκληρες μέρες, χωρίς μετρό, εμπορικά κέντρα, σχολεία, συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους και με τον πανικό του πληθυσμού στα ύψη, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος σήμερα -και μάλιστα από τα πιο προχωρημένα και σύγχρονα, όπως είναι το Βέλγιο ή η Γαλλία- να φοβάσαι να βγεις έξω από το σπίτι σου και να φαντάζεσαι σε κάθε σου βήμα ότι θα δεις μπροστά σου παρανοϊκούς ζωσμένους με εκρηκτικά και καλάσνικοφ.

Τα αίτια του προβλήματος, που είναι έντονο κυρίως σε χώρες του Βορρά της Ε.Ε. και τείνει να λάβει διαστάσεις ψύχωσης, είναι πολλά και θα πρέπει να αναζητηθούν σε όλα τα επίπεδα.


Πρώτη και μεγαλύτερη εστία τρομοκρατίας είναι η δημιουργία γκέτο σε συνοικίες ευρωπαϊκών πόλεων. Στο δήμο του Μόλενμπεκ, για παράδειγμα, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο των Βρυξελλών, το 70% των κατοίκων είναι Βορειοαφρικανοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μαροκινοί. Υπάρχουν και άλλα γκέτο στην πόλη και η ευθύνη βαρύνει κάποιους ανεύθυνους δημάρχους που στο όνομα της ψηφοθηρίας επέτρεψαν αυτό το φαινόμενο.

Γκέτο σημαίνει κέντρο ανομίας και ασφαλής «κρυψώνας» για τον τρομοκράτη αφού δεν μπαίνει κανένας μέσα - ούτε η αστυνομία.

Αλλο ολέθριο λάθος, της κεντρικής διοίκησης αυτή τη φορά, δηλαδή των κυβερνήσεων, ήταν που άφησαν τους τζιχαντιστές ιμάμηδες να «αλωνίζουν» στα τζαμιά κάνοντας «πλύση» εγκεφάλου και μετατρέποντας παιδιά 17-20 χρόνων σε αδίστακτους δολοφόνους.

Το διαδίκτυο είναι επίσης ένας τόπος πρόσφορος για τους τζιχαντιστές και εδώ υπάρχει πρόβλημα, γιατί από τη στιγμή που δεν βάζεις φραγμούς στην πρόσβαση σε ιστοσελίδες προπαγάνδας, πρέπει μια χώρα να έχει το ανάλογο προσωπικό για να τις παρακολουθεί.

Είναι προφανές ότι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η έλλειψη αντίπαλου δέους, μετά την εξαφάνιση του κομμουνιστικού μπλοκ, είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της κρατικής ασφάλειας των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως των μικρών τύπου Βελγίου.

 Αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία 20 χρόνια -και πολύ περισσότερο μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008- είναι μια συνεχής συρρίκνωση των δαπανών για την ασφάλεια και την άμυνα. Οταν μια κυβέρνηση ασκεί μια πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας οι μόνοι τομείς που μπορεί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες χωρίς την «γκρίνια» των πολιτών είναι η ασφάλεια και η άμυνα. Αυτό έκαναν οι κυβερνήσεις και για αυτό σήμερα αναγκάζονται να απαγορεύουν την κυκλοφορία σε πόλεις όπως οι Βρυξέλλες.

Ολα αυτά πρέπει να αποκατασταθούν ξεκινώντας από τις γειτονιές του Μόλενμπεκ και του κάθε Μόλενμπεκ, ώστε να μπει φραγμός στην προπαγάνδα των εξτρεμιστών που ξεμυαλίζουν τη νεολαία.

Πρέπει τώρα να αυξηθούν οι δαπάνες για την ασφάλεια, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών της.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών-μελών να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν όλες τις πληροφορίες. Δεν είναι δυνατόν σεσημασμένοι τζιχαντιστές να μην παρακολουθούνται, να φεύγουν από το Μόλενμπεκ, να ματώνουν το Παρίσι και κανένας να μην προειδοποιεί τις γαλλικές αρχές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ