2015-11-29 13:10:06
Φωτογραφία για Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν να δουν τη Μέρκελ υποψήφια ξανά για την καγκελαρία
Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος σε μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα δήλωσαν ότι δεν θέλουν η... Άγγελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.

Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν να δουν τη Μέρκελ υποψήφια ξανά για την καγκελαρία

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η TNS-Emnid και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατέδειξε ότι το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% του δείγματος αντιθέτως επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζει τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.

Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 579 Γερμανών ψηφοφόρων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ