2015-11-29 14:51:06
Φωτογραφία για Κακοποίηση: To βουβό μαρτύριο εκατοντάδων γυναικών στην Αχαΐα
Το σιωπηρό μαρτύριο της βίας βιώνουν εκατοντάδες γυναίκες στην Αχαΐα και χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι συνθήκες κρίσης έχουν συμβάλλει στην κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών αυτών. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΘΙ Πάτρας είχε καταγραφεί αύξηση κατά 20%. Φέτος εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Μία στις 762 γυναίκες υφίσταται σωματική, λεκτική ή σεξουαλική κακοποίηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έγγαμες.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νομικό). Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Ο μεγάλος αριθμός κακοποιημένων γυναικών που υπάρχουν στην περιοχή μας οδήγησε το Δήμο Πατρέων στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας. Άλλωστε δεν είναι λίγα και τα περιστατικά που απευθύνονται στον κοινωνικό οργανισμό του Δήμου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ