2015-11-30 19:41:51
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων
Εν συνεχεία, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών... και των μεγάλων εταιρειών», ενώ πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να είναι δεσμευτικές για όλους, προκειμένου όλες οι χώρες να είναι υποχρεωμένες να τις εφαρμόσουν.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Όπως εξήγησε, το 20% των ευρωπαϊκών κονδυλίων χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Θεωρούμε την πράσινη ανάπτυξη το πιο σημαντικό γεγονός» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Κάλεσε δε τον διεθνή θαλάσσιο οργανισμό να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπουν τα πλοία.

«Οι μεγάλες καταστροφές, η αποψίλωση των δασών και η ακραία φτώχεια υποβαθμίζει τη ζωή των πιο ευάλωτων και εντείνει τις προσφυγικές ροές» ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, την προσφυγική, ώστε να συμβάλουμε στην ειρήνη, ελπίζω να μην αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε ιστορικά βήματα και θα πρέπει να τα κάνουμε εδώ και τώρα» είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ