2015-11-30 20:26:31
Φωτογραφία για Νταβουτογλου προς Μόσχα: ''καμία χώρα δεν πρέπει να περιμένει τη συγγνώμη μας''
Την οθωμανική αλαζονεία του επιστράτευσε ( για άλλη μια φορά) ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας - με τις πλάτες του ΝΑΤΟ- για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ότι  .

Σε κοινή συνέντευξη τυπου που παραχώρησαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός  και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Jens Stoltenberg, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκαν στο θέμα με τον επικεφαλής της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας να δηλώνει ότι «όλοι οι (νατοϊκοί) Σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να προστατέψει τον εναέριο χώρο της… Δημιουργεί ανησυχία σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η Ρωσία αυξάνει την παρουσία της στην περιοχή, εστιάζουμε ωστόσο στην αποκλιμάκωση της έντασης».

Πατώντας πάνω σε αυτό  ο Τούρκος Πρωθυπουργός ,είπε  από την πλευρά του,σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Χουριετ,  ότι «ο εναέριος χώρος συνιστά ένα μέρος της κυριαρχίας της Τουρκίας» και ότι «η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν πράξη άμυνας… Όσο συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους οι δύο συνασπισμοί στη Συρία, είναι δύσκολο να αποτρέψουμε παρόμοια επεισόδια στον εναέριο χώρο…Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση, είμαστε έτοιμοι για διάλογο σε κάθε επίπεδο».


Και δεν έμεινε εκεί: Ερωτηθείς σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο κ. Νταβούτογλου απάντησε : «Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε γιατί κάναμε τη δουλειά μας. Ο στρατός μας έκανε τη δουλειά του. Καμία χώρα δεν πρέπει να περιμένει τη συγγνώμη μας».

Μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του NATO ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνές συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του ''Ισλαμικού Κράτους'' πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό. Και απειλεί δηλαδή και ψεύδεται διότι όπως έχει πει η Μόσχα, οι ΗΠΑ ήξεραν για την πτήση του Su-24...είπε ο Νταβούτογλου. Πάντως νωρίτερα με ένα διπλωματικό τρικ είχε επισημάνει στην κοινή συνέντευξη ότι :"Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας"(... )"Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση"...
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ