2015-12-01 03:57:06
Φωτογραφία για Προπλήρωσε το ψωμί για κάποιον που δεν είχε και έγινε η αιτία μιας τεράστιας εκστρατείας [photos]
Ενας νεαρός άνδρας από την Σύρο, έχει συγκινήσει τους κατοίκους του νησιού, αλλά... και τους χρήστες του facebook, δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο νεαρός σερβιτόρος έκανε κάτι απλό, που ταυτόχρονα είναι και πολύ σημαντικό.

Πρόσφερε τα χρήματα που πήρε από τα φιλοδωρήματά του σε πρατήριο άρτου του νησιού, που λέγεται «Ο φούρνος της Αγοράς, πρατήριο της Αιτωλίας», προκειμένου να δώσουν ψωμί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε μισό κιλό ψωμί.

Ουσιαστικά ο νεαρός προπλήρωσε το ψωμί και όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικά οικονομικό πρόβλημα θα πηγαίνουν να το παίρνουν από το πρατήριο άρτου.

Αυτή η πρωτοβουλία του νεαρού από τη Σύρου συγκίνησε τόσο τους ιδιοκτήτες του πρακτορείου άρτου και τους κατοίκους του νησιού ενώ πλέον έχει γίνει viral σε όλο το διαδίκτυο.

Το «ψωμί σε αναμονή» είναι μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Ολα ξεκίνησαν από τον «καφέ σε αναμονή»

Το «ψωμί σε αναμονή» που ξεκίνησε ταπεινά και αθόρυβα ο ευαισθητοποιημένος νεαρός, έρχεται ως συνέχεια του «καφέ σε αναμονή», μιας πρωτοβουλίας που διαδίδεται συνεχώς και μάλιστα έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.

Οι εμπνευστές της ιδέας του «καφέ σε αναμονή» έχουν κάνει αίσθηση και μάλιστα πρόσφατα η ομάδα σπουδαστών της δραματικής σχολής «Δήλος» δημιούργησε ένα βίντεο για να βοηθήσουν τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Οι ίδιοι περιγράφοντας το βίντεο είχαν αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα είδη όπως το ψωμί:

«Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε μπροστά μου ένα άρθρο για τον καφέ σε αναμονή. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη για την υλοποίηση της ιδέας μεγάλωνε. Ένα βράδυ μετά από πολλές ώρες μαθημάτων στη σχολή, πρότεινα στους συμφοιτητές μου ένα τρόπο να κάνουμε γνωστό τον καφέ της αναμονής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.Ολο και περισσότερα καφέ υιοθετούν αυτή την υπέροχη ιδέα

Με αγάπη λοιπόν και χωρίς ούτε ένα ευρώ φτιάξαμε αυτό το βίντεο. Το πρώτο βήμα έγινε. Το επόμενο είναι στο χέρι σας. Η ιδέα θα παραμείνει στη φαντασία μας και μόνο αν δεν δράσουμε από αύριο κιόλας. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και εκατομμύρια άνεργοι όπου ακόμα και μια φραντζόλα ψωμί την ημέρα μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος. Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό σου σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά σου. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο. Πίστεψέ το και θα γίνει...».

Ισως ο νεαρός από τη Σύρο να είδε το βίντεο και αυτό να το παρακίνησε, ίσως όχι. Το σίγουρο είναι ότι έδωσε όλους ένα μάθημα αλληλεγγύης και μας έδειξε ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Είναι τόσο απλό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ