2015-12-01 06:56:08
Φωτογραφία για Έλληνας φωτογράφος πήρε παγκόσμια διάκριση
O Άγγελος Τζωρτζίνης μόλις ανακηρύχθηκε wire photographer της χρονιάς από το... ΤΙΜΕ κερδίζοντας τη σημαντική, παγκόσμια διάκριση σε μια χρονιά γεμάτη συγκλονιστικά γεγονότα που μέσα από τις φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του πλανήτη. To TIME, ξεχώρισε τον Έλληνα φωτογράφο για το συνολικό του έργο στην καταγραφή της ελληνικής οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας την ματιά του πάνω στο θέμα εξαιρετική. Το περιοδικό αναφέρει μάλιστα πως η φετινή επιλογή ήταν αρκετά δύσκολη καθώς υπήρχαν λαμπρές δουλειές συναδέλφων του από τα πρακτορεία Agence France-Presse, Associated Press και Reuters. 

 "Στο τέλος όμως, ήταν η εξαιρετική δουλειά του 27χρονου Άγγελου Τζωρτζίνη για το Agence France-Presse που ξεχώρισε" γράφει το ΤΙΜΕ και σημειώνει πως ο φακός τους κατέγραψε με μοναδικό τρόπο την αντίδραση της χώρας του σε δύο πρωτοφανείς κρίσεις. Ο Αγγελος που γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1988 στο Αιγάλεω, λέει πως με τις φωτογραφίες του δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει τον εαυτό του, αλλά δείχνοντας στους άλλους τις εικόνες του να γίνεται κατανοητή η σημασία τους και πως προτιμά να φωτογραφίζει ζητήματα που επηρεάζουν και τη δική του καθημερινότητα και τον προβληματίζουν
. Η συνεργασία του με το Agence France-Presse ξεκίνησε το 2007 και τα τελευταία έξι χρόνια έχει στρέψει το φάκο του κυρίως στην καταγραφή της οικονομικής κρίσης "Δεν είμαι απλά ένας επισκέπτης. 

Ζω μέσα στο πρόβλημα και να το νιώθω καθημερινά. Είμαι πραγματικά ενοχλημένος από αυτό, γι 'αυτό προσπαθώ να βρω απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχω μέσα από τις φωτογραφίες μου." Οι φετινές του φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Κω φιγουράρουν σήμερα για ακόμη μια φορά στο ΤΙΜΕ "Στόχος μου δεν είναι να είμαι ένας ακόμη μάρτυρας σε αυτή την κατάσταση" λέει και εξηγεί " Προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση και να δείχνουν όσα συνήθως οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Θέλω να κάνω εικόνες που θέτουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτών των ανθρώπων" 
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ