2015-12-01 10:22:44
Φωτογραφία για Άρχισαν τα καψόνια: Πάνω από 1.200 φορτηγά με Τουρκικά προϊόντα έχουν αποκλειστεί έξω από τη Ρωσία...
Περίπου 1.250 τουρκικά και άλλα φορτηγά διεθνών μεταφορών που μεταφέρουν τουρκικά προϊόντα έχουν σταματήσει έξω από τα ρωσικά σύνορα οι ρωσικές αρχές, απαγορεύοντάς τους την είσοδο.

Έξι ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγνώμη, η Ρωσία προχωρά σε κυρώσεις.

«Η Ρωσία δεν επιτρέπει στα τουρκικά φορτηγά να περάσουν εδώ και τέσσερις ημέρες», ανέφερε ο Τούρκος επικεφαλής της Ομοσπονδίας Διεθνών Μεταφορών.

«Πέραν των φορτηγών που περιμένουν στα σύνορα, δεν επιτρέπουν ούτε σε αυτά που πέρασαν, να συνεχίσουν, αλλά τα υποχρεώνουν να αδειάσουν το φορτίο τους στα τελωνεία. Αυτό συμβαίνει και με φορτηγά άλλων χωρών, ρουμανικά, βουλγαρικά, μολδαβικά κ.α. που μεταφέρουν τουρκικά αγαθά», κατέληξε.

Τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, όσο και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, αν και δηλώνουν πως η Τουρκία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της κόντρας με τη Ρωσία, επιμένουν πως η χώρα τους έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της.


Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, από την πλευρά του, έχει ξεκαθαρίσει πως αναμένει την τουρκική συγνώμη και έως τότε έχει εγκρίνει και εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Τα τουρκικά φορτηγά έχουν «κολλήσει» στα ρωσουκρανικά και ρωσογεωργιανά σύνορα, ενώ άλλα 800 εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) έχουν κολλήσει στη Σαμψούντα και στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Άλλα 100 τουρκικά φορτηγά με προορισμό την κεντρική Ασία, υποχρεώθηκαν να περάσουν από το Αζερμπαϊτζάν, αυξάνοντας δραματικά το κόστος της μεταφοράς.

Σύμφωνα Τούρκους αρμοδίους το κόστος ανέρχεται ήδη σε 50-60.000 δολάρια, λόγω της καθυστέρησης και αναμένεται να ανέβει ραγδαία, καθώς ορισμένα από τα μεταφερόμενα προϊόντα είναι ευαίσθητα και δεν θα αντέξουν για πολύ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ