2015-12-01 19:13:08
Φωτογραφία για Ο Κώστας Κατσαφάδος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Κυθήρων
Ερώτηση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Κυθήρων κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών και... Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής, ο Δήμος Κυθήρων εδώ και καιρό έχει ζητήσει την έγκριση πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων για 17 κενές οργανικές θέσεις, τις οποίες μισθολογικά θα τις καλύψει ο Δήμος, για να στελεχώσει την τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και από εκεί στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών για έλεγχο.

«Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την αρχική αίτηση του Δήμου Κυθήρων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δύο μήνες από την τελευταία απάντηση του Υπουργείου, δεν υπάρχει καμία ένδειξη αν το Υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει τη διαδικασία για την προκήρυξη των ζητούμενων θέσεων. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα νησί, όπως τα Κύθηρα, τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες, λόγω της απόστασής τους από την έδρα του Νομού που ανήκουν (Πειραιά), αλλά και από τις λοιπές υπηρεσίες του κράτους» επισημαίνει στην ερώτηση ο κ. Κατσαφάδος.


Το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Κυθήρων έχει δηλώσει εδώ και καιρό, την ανάγκη για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του, κάτι το οποίο έχει επικυρώσει και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ. αρ.58/2015 απόφαση). Συγκεκριμένα, ζήτησε την έγκριση πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων για 17 κενές οργανικές θέσεις, για να στελεχώσει την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης, διευκρινίζοντας πως τη μισθοδοσία των θέσεων αυτών θα την καλύψει ο Δήμος.

Εν συνεχεία, όπως ο νόμος προβλέπει, διαβίβασε την απόφασή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία κατόπιν, με το 27554/14986/14-04-2015 έγγραφό της, την έστειλε για έλεγχο στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών. Η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου απάντησε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το 13334/28-09-2015 έγγραφό της ζητώντας περαιτέρω στοιχεία και κάνοντας μνεία ότι μέχρι την 31-12-2016 επιτρέπεται η πρόσληψη μόνο ΠΕ και ΤΕ ειδικοτήτων.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την αρχική αίτηση του Δήμου Κυθήρων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δύο μήνες από την τελευταία απάντηση του Υπουργείου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη αν το Υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει τη διαδικασία για την προκήρυξη των ζητούμενων θέσεων.

Επειδή τα Κύθηρα έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της απόστασής τους από την έδρα του Νομού που ανήκουν (Πειραιά), αλλά και από τις λοιπές υπηρεσίες του κράτους,

Επειδή οι απομακρυσμένοι νησιωτικοί δήμοι έχουν αυξημένες ανάγκες και το Κράτος οφείλει να τον προστατεύσει και να τον ενισχύσει, κατά προτεραιότητα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι πρόκειται να πράξει για να διασφαλίσει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, την έγκριση πρόσληψης 17 κενών οργανικών θέσεων, στην Τεχνική Υπηρεσία και στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κυθήρων;

Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 1η Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ