2015-12-19 14:31:14
Φωτογραφία για Κατάργηση χώρων υγειονομικής ταφής σε όλα τα εργοστάσια της Opel στην Ευρώπη
Συνολικά 23 εργοστάσια της Opel/Vauxhall στην Ευρώπη δεν έχουν πλέον χώρους υγειονομικής ταφής που σημαίνει ότι ανακυκλώνουν, επαναχρησιμοποιούν ή μετατρέπουν σε ενέργεια όλα τα απόβλητα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Με την προσθήκη των εργοστασίων των Luton Assembly και Ellesmere Port Assembly στη Βρετανία, η  Ευρώπη κατάφερε να γίνει η πρώτη παγκόσμια περιοχή της GM με μηδενικούς χώρους υγειονομικής ταφής στα εργοστάσια παραγωγής της. Ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων της GM χωρίς χώρους υγειονομικής ταφής είναι 131, ο μεγαλύτερος στη βιομηχανία.

«Η παγκόσμια πρόοδός μας στη μείωση αποβλήτων είναι εφικτή με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τις δημιουργικές ιδέες και ένα ισχυρό δίκτυο προμηθευτών,» δήλωσε ο Jim DeLuca, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Παγκόσμιας Παραγωγής της GM.

Για την κατάργηση των χώρων υγειονομικής ταφής, τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια χρησιμοποίησαν ποικίλα εργαλεία για εκπαίδευση και έμπνευση, από σεμινάρια ανακύκλωσης μέχρι εκπαιδευτικά βίντεο που βοηθούν να γίνουν κατανοητά τα περιβαλλοντικά οφέλη και η επιχειρηματική διάσταση. Μερικά εργοστάσια ορίζουν ένα συντονιστή σε κάθε τμήμα για να διασφαλίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων και να αναγνωρίζει τα μέλη της ομάδας που πετυχαίνουν σημαντική πρόοδο.


Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα εξακολουθήσουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μειώνουν τη συνολική ποσότητα αποβλήτων, όπου είναι εφικτό.

«Εμείς στην Opel/Vauxhall βλέπουμε τα απόβλητα σαν έναν ανεκμετάλευτο πόρο και προχωράμε πέρα από τους κλασικούς στόχους αποβλήτων που συνήθως επιτυγχάνονται βελτιστοποιώντας τις υπάρχουσες μεθόδους. Μόνον εάν δεις τα απόβλητα σαν πρώτη ύλη αρχίζεις να αναθεωρείς τις τρέχουσες διαδικασίες και να εξελίσσεις νέους τρόπους επιχειρηματικής διαχείρισης. Στρατηγικά δεν επιθυμούμε μόνο απαλλαγή από τους χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά και βελτίωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών,» σχολιάζει η Dr. Renate Adam, Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Συμβατότητας και Βιωσιμότητας, Opel/Vauxhall Europe.

Οι ομάδες της GM σε όλο τον κόσμο εργάζονται με στόχο τα 150 εργοστάσια χωρίς χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το 2020. Η εταιρεία τιμήθηκε με ένα βραβείο Top Project of the Year από το Environmental Leader για την προώθηση ενός παγκόσμιου κινήματος για μηδενικά απόβλητα και περιγράφει τις άριστες πρακτικές της στο εγχειρίδιο ‘Επιχειρηματικό Σχέδιο Μηδενικών Αποβλήτων’.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ