2015-12-21 23:27:10
Φωτογραφία για Ελληνική Ταινία Μικρού Μήκους που Μιλά για την Κρίση Βραβεύεται στο Εξωτερικό
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, White Collar, βραβεύτηκε με το... δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, στο οποίο οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει θεσπιστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συνεντεύξεων εργασίας, κατά τον οποίο οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν και όποιος απαντάει λάθος, παίζει ένα ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών παίρνει και τη θέση εργασίας.

Τη σκηνοθεσία του White Collar υπογράφει η Ναταλία Λαμπροπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή της ταινίας οι Σωτήρης Πετρίδης και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Η ίδια ομάδα έχει δείξει το δείγμα γραφής της και με προηγούμενες παραγωγές, όπως το Μπαλόνι που ταξίδεψε σε 18 Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας 2 βραβεία, και το e-Social το οποίο συνεχίζει ακόμη την μακρά του πορεία αριθμώντας πάνω από 30 Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και 5 βραβεία.


Στο White Collar πρωταγωνιστούν οι Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Άλλοι βασικοί συντελεστές που πλαισιώνουν αυτή την ταινία που καταπιάνεται με μία μάστιγα της εποχής όπως είναι η ανεργία, είναι οι Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), Τάνια Ναναυράκη (Μοντάζ) και Κατερίνα Κολλιοπούλου (Σκηνογραφία/Ενδυματολογία), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ