2012-05-11 08:40:00
Φωτογραφία για Παγκόσμια πρωτιά για το Νοσοκομείο Άρτας
Μια πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, που δίνει ελπίδα και ανακούφιση σε νεφροπαθείς, πέτυχε το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας με απόλυτη επιτυχία διεθνές ερευνητικό πρωτόκολλο.

Συμφωνα με το Epiruspost.gr, θέμα του είναι η αντιμετώπιση της αναιμίας σε ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Διοικητή του ΓΝΑ Γεώργιο Λάμπρο και στην οποία σημειώνονται επίσης τα εξής:

«Εκείνο το οποίο ερεύνησαν οι νεφρολόγοι του Νοσοκομείου Άρτας είναι κατά πόσο είναι αποτελεσματική η ενδοφλέβια χορήγηση σιδήρου στους ασθενείς με Χ.Ν.Α, σε σχέση με τη χορήγηση πολύ ακριβότερων και πολυπλοκότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως είναι η ερυθροποιητίνη. Τα αποτελέσματα υπήρξαν θετικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό από θεραπευτικής και οικονομικής πλευράς. Η έρευνα έγινε σε μεγάλο δείγμα ασθενών και αξιολογήθηκε από ευρωπαίους ελεγκτές για λογαριασμό ελβετικής εταιρείας που ασχολείται με την κατάρτιση διεθνών ιατρικών πρωτόκολλων. Ακόμη και σήμερα βρίσκονταν στο Νοσοκομείο γερμανοί ελεγκτές».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O καιρός για σήμερα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O καιρός για σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ