2016-01-04 10:14:26
Φωτογραφία για Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα...
Στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Βολικό δεκανίκι στις πολιτικές του κ. Τσίπρα η ΝΔ δεν θα προσφέρει - Η πρόταση μου για εξεταστική για το πώς έχασαν οι Έλληνες 20 δισ. ευρώ λόγω capital controls περιλαμβάνει και τον Τσίπρα

Η ΝΔ αφήνει πίσω της μια εποχή που κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας.

«Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα και ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολίαζοντας την κριτική που ασκεί σε βάρος του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μου κάνει εντύπωση που ακόυω αυτά από τον Μειμαρκάκη. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων. Τότε ήταν πρόεδρος της Βουλής και υπερψήφισε τις διατάξεις για τις απολύσεις καθαριστριών».


«Στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε με νόημα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, σίγουρος ότι «όπως έκανα την έκπληξη και πέρασα στον β΄ γύρο, μπορώ να κάνω το ίδιο και την προσεχή Κυριακή».

«Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί μπορώ να ανοίξω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια διατηρώντας στο ακέραιο τον «κορμό» του κόμματος» έδωσε το στίγμα του μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ξεκαθαρίζοντας ότι «εγώ δεν ξέρω ακροδεξιούς να υπάρχουν στη ΝΔ. Ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στο θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό δήλωσε «ρητά και κατηγορηματικά»: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων. Δεν θα διαρρήξουμε τον κοινωνικό ιστό γιατί η ανίκανη αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο βασικό πρόβλημα που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας».

Σε ερώτηση για την πρόθεσή του να στείλει σε εξεταστική επιτροπή τον Βαρουφάκη για τα capital controls που εξέφρασε μέσω της συνέντευξής του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναρωτήθηκε «δεν θεωρείτε ότι πρέπει να διερευνηθεί η υποθεση όταν ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί ότι υπήρχε σχέδιο;». Σε δεύτερη ερώτηση για το αν η πρότασή του συμπεριλαμβάνει και τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «περιλαμβάνει όλους. Πρέπει να διερευνηθεί πώς οι Έλληνες έχασαν 20 δισ. ευρώ».

Όσον αφορά τα σενάρια περί οικουμενικής πολιτικής ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «τις ακούω με μεγάλη επιφυλακτικότητα» προσθέτοντας ότι «βολικό δεκανίκι στις πολιτικές του κ. Τσίπρα η ΝΔ δεν θα προσφέρει».

Ερωτηθείς για το αν είχε συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα απάντησε καταφατικά χαρακτηρίζοντας την, όμως, «τυπική». «Δεν νομίζω να τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια» πρόσθεσε.

Απέρριψε πλήρως τον διαχωρισμό καραμανλικών-μητσοτακικών στο εσωτερικό της ΝΔ χρησιμοποιώντας το προσωπικό του παράδειγμα: «Πίστευω ότι τηρώ στο ακέραιο την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί πιστεύω στην ευρωπαϊκή πορεία και δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Αυτό με κάνει καραμανλικό;».

Μιλώντας, τέλος, για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης τόνισε ότι «όπου επιβάλλεται η συναίνεση, όπως για την αναθεώρηση του συντάγματος, εμείς θα ανταποκριθούμε. Η πρότασή μου στον κ. Τσίπρα είναι να αποδεχθούμε τις προτάσεις που θα καταθέσουμε εκατέρωθεν ώστε να διασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 3/5 από αυτή τη Βουλή ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει στις σημαντικές αλλαγές που απαιτούνται».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ