2016-01-08 05:36:09
Φωτογραφία για N. Κακλαμάνης: «Στον αέρα ακόμη η δωρεάν μετακίνηση σε ΜΜΜ των ένστολων για το 2016»
Σε ερώτηση, που υπέβαλλε σε σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, ο... προεδρεύων αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με το αν η κυβέρνηση έχει υπογράψει τη νέα σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τη δωρεάν μετακίνηση των ένστολων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), η απάντηση που έλαβε ήταν:

«Είναι από τις πρώτες προτεραιότητες να υπογραφεί αυτή η σύμβαση. Για να εκδοθεί πρέπει εκδοθεί το ΦΕΚ, με το οποίο ορίζονται οι νέες διοικήσεις των οργανισμών. Είναι προφανές ότι θα υπογραφεί, για να μην υπάρχει αβεβαιότητα στους ανθρώπους, που υπηρετούν στα σώματα και το υπουργείο, ότι δεν θα υπάρχει τέτοια σύμβαση. Έχει ληφθεί αυτή η απόφαση».

Πιθανότατα όμως ο κ. υπουργός δεν είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του, ότι το συγκεκριμένο ΦΕΚ (952) είχε ήδη εκδοθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2015!


Μετά από τα παραπάνω και σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκου Τόσκα, ο οποίος σε σχετική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη είχε αναφέρει ότι: «το ζήτημα θα επιλυθεί εντός των ημερών και πάντως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2015)», δεν υπάρχει κώλυμα να υπογραφεί η σύμβαση του ΟΑΣΑ, με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η μετακίνηση των ένστολων στα Σώματα Ασφαλείας να συνεχίσει να είναι δωρεάν.

Ελπίζω πλέον, ότι η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος θα είναι άμεση και δεν θα απαιτηθεί να επανέλθω με επίκαιρη ερώτηση μου». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ