2016-01-09 18:16:14
Φωτογραφία για Σε «συμπληγάδες» η κυβέρνηση: Κοινωνία και δανειστές πιέζουν το Μαξίμου
Εντείνονται οι αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων στην πρόταση της κυβέρνησης , λόγω των ραγδαίων αλλαγών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό, με δικηγόρους, μηχανικούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες να βρίσκονται «στο πόδι».

Εκτός συνόρων, το οικονομικό επιτελείο - δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου- ανεβάζει στροφές και ο υπουργός οικονομικών επιδίδεται σε μαραθώνιο επαφών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διαπραγμάτευση. Η περιοδεία του κ. Τσακαλώτου ξεκίνησε χθες από τη Ρώμη και τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Κ. Παντοάν.

Oι δύο  υπουργοί συμφώνησαν ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη, ενώ ο κ. Τσακαλώτος  αναφέρθηκε εκτενώς στο σκεπτικός της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Σήμερα, επισκέπτεται τη Λισαβόνα, όπου και θα δει τον ομόλογό του Μάριο Σεντένο και ακολουθούν από αύριο το Παρίσι, η Φινλανδία, το Αμστερνταμ και το Βερολίνο.


Επιστρέφουν οι δανειστές

Μετά την ψυχρολουσία που επεφύλαξε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ στην ελληνική κυβέρνηση για την αξιολόγηση, οι περισσότεροι στρέφουν την προσοχή τους στην έκβαση που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Η επιστροφή τους υπολογίζεται στις 18 Ιανουαρίου, με τα αγκάθια του μεσοπρόθεσμου και του δημοσιονομικού κενού να βρίσκονται στο «τραπέζι» των συζητήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα επιθυμεί να τελειώσει μέχρι το Φεβρουάριο με την αξιολόγηση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Στο Νταβός για πολιτικές αποφάσεις

Και ο πρωθυπουργός όμως δεν πρόκειται να καθίσει με… σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, οι επαφές που προγραμματίζεται να έχει στο φόρουμ του Νταβός - με Ευρωπαίους αξιωματούχους και όχι μόνο- μετά τα μέσα Ιανουαρίου, κρίνονται εξαιρετικά σημαντικές.

Με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το θέμα του Χρέους, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχουν «κλειδώσει» ήδη οι επαφές του κ. Τσίπρα με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ όπως όλα δείχνουν η ατζέντα θα είναι ακόμα πιο πλούσια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ