2012-05-11 13:27:29
Φωτογραφία για Ακόμη έναν εξωπλανήτη «είδε» το Κέπλερ
Οι ερευνητές είχαν προηγουμένως εντοπίσει ένα άστρο με έναν εξωπλανήτη γύρω του, o οποίος κάνει μία πλήρη τροχιά κάθε 34 μέρες Ακόμη έναν εξωπλανήτη αποκάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ στους μελετητές του ουρανού. Το τηλεσκόπιο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια νέα μέθοδο εντοπισμού, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για την ανακάλυψη ακόμα περισσότερων πλανητών πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Η νέα τεχνική χρησιμοποιεί τη βαρύτητα του ίδιου του πλανήτη και τις επιπτώσεις της στους γειτονικούς εξωπλανήτες του ίδιου αστρικού συστήματος, για να καταστήσει εφικτή την ανίχνευσή του, ακόμα κι αν ο εξωπλανήτης βρίσκεται έξω από το οπτικό πεδίο του «Κέπλερ».

Οι επιστήμονες του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών του Κολοράντο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ο νέος αυτός τρόπος διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητες του διαστημικού τηλεσκοπίου. Το «Κέπλερ» της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2009 και έχει ήδη ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτες (μερικοί έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και άλλοι όχι ακόμα), παρατηρεί συνεχώς περίπου 150.000 άστρα σαν τον Ήλιο μας σε απόσταση λίγων εκατοντάδων έως χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη (κάθε έτος φωτός είναι περίπου 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

Ο δεύτερος αυτός εξωπλανήτης εκτιμάται ότι έχει περίπου το μέγεθος του Κρόνου και κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από το άστρο του κάθε 57 μέρες. 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ