2012-05-11 13:30:03
Φωτογραφία για Δ.ΙΤΟΥΔΗΣ: Περιμένουν εκπλήξεις την ΤΣΣΚΑ
Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε αποκλειστικά στην Web TV του Οnsports για την μάχη του ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ τονίζοντας πως οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι απόλυτα έτοιμοι για την «Αρκούδα», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως έχουν ετοιμαστεί και... εκπλήξεις για τον Αντρέι Κιριλένκο και την παρέα του!

Aρχικά ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δήλωσε για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού: «Σπάσαμε όσο το δυνατόν την ΤΣΣΚΑ επιθετικά και αμυντικά και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ. Δεν είναι ανίκητη. Αν μπορέσουμε να διατηρηθούμε κοντά σε όλη τη διάρκεια του ματς, πιστεύω πως έχουμε τη δυναντότητα να ελέγξουμε πολλά από τα στοιχεία της ΤΣΣΚΑ. Η ΤΣΣΚΑ σουτάρει πολύ υψηλά από τα τρίποντα. Άρα μιλάμε για μια ομάδα η οποία είναι ένα πολύ καλό επιθετικό σύνολο».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: «Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για την στρατηγική
. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα που βασίζονται στις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ, όπως τις περιστροφές τους. Θέλουμε να είμαστε κοντά στο σκορ. Δεν πρέπει να μας ξεφύγει. Έχουμε να κάνουμε με δυο ομάδες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα. Αν ελέγξουμε την δημιουργία των γκαρντ, όπως του Τεόντοσιτς και του Σβεντ, θα έχουμε τύχη. Από εκεί και πέρα έχουν παίκτες που παίζουν με το ένστικτο τους, όπως ο Κιριλένκο. Αυτά είναι στοιχεία που έχουμε αναλύσει. Ένα σημείο το οποίο θα επιμείνουμε πριν βγούμε να παίξουμε, πρέπει να υποστηρίξουμε το πλάνο μας. Να μείνουμε πιστοί σε αυτό τον τομέα».

Ο Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε σχετικά με την ψυχολογία των παικτών: «Το μπάσκετ είναι θέμα ψυχολογίας. Έχουμε αθλητές, οι οποίοι γνωρίζουν τι εστί αντίπαλος και το έχουν αισθανθεί. Δεν αμφισβητούμε και έχουμε τη γνώση του τι κάνε η ΤΣΣΚΑ. Από εκεί και πέρα η ψυχολογία μετράει πολύ. Ψυχολογία σημαίνει να δέχεσαι ένα καλάθι μετά από μια προσπάθεια και να ξέρεις πως έκανες προσπάθεια. Δεν πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος μόνο σε ένα ημίχρονο ή 39 λεπτά αλλά και στα 40. Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας και έχουμε δουλέψει πολύ»

Σχετικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει σαν το μεγάλο φαβορί: «Αυτό έχει να κάνει με την ατομική ικανότητα των παικτών. Έχουμε προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Και η ΤΣΣΚΑ έχει τέτοιους αθλητές και δικαίως έχει τον τίτλο του φαβορί. Έχει παίκτες που έχουν πετύχει πολλά. Έχει κίνητρο γιατί δεν ήταν στο τοπ 16, καθώς τους στοίχισε πολύ η περσινή σφαλιάρα, κάνοντας δυναμικό καμ μπακ. Πήραν παίκτες από το ΝΒΑ, πήραν ένα ποιοτικό γκαρντ και σε συνδυασμό με εκείνους που παρέμειναν έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Στο παιχνίδι πολλά μπορούν να συμβούν. Εμείς οφείλουμε να έχουμε στο πλάνο μας μια δεύτερη ή τρίτη ιδέα. Όλα περιστρέφονται στο μυαλό. Πρέπει να περιμένουμε το τζάμπολ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης, σχολίασε και το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ με pick n roll: «Μπορεί να την ξέρεις την επίθεση, ωστόσο όταν έχεις απέναντι σου τόσο ποιοτικούς παίκτες, τότε όλα πάνε στράφι. Μπορεί να δεχτούμε καλάθι από μια καλή αμυντική μας προσπάθεια. Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποιεί πολύ το pick n roll. Ο Τεόντοσιτς με τον Σβεντ μπορούν να διαβάσουν την φάση. Έχουν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς. Εκτός από το περιφερειακό παιχνίδι, μπορούν να δημιουργήσουν από μέσα προς τα έξω, λόγω Κριστιτς. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παιχνίδι, ίδιο. Έχουμε προετοιμάσει και κάτι άλλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ».

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποκάλυψε πως την ΤΣΣΚΑ θα την περιμένουν... εκπλήξεις: «Εννοείται πως υπάρχουν εκπλήξεις και για αυτό ετοιμαστήκαμε 12 μέρες. Είδα ότι η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποίησε νέα σχήματα και νέα στοιχεία, τα οποία μας βοήθησαν. Όπως και εκείνοι θα έχουν μάθει από εμάς. Μας έχουν κερδίσει αλλά δεν μας έχουν σκοτώσει. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με αθλητές τεράστιας ποιότητας».

Για το γεγονός πως δυο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο Final 4: «Μεγάλη χαρά για όλους όσους είναι υγιής σκεπτόμενοι. Δυο ελληνικές ομάδες βρίσκονται εδώ και είναι επιτυχία. Θεωρώ πως βάσει ρόστερ και μπάτζετ είναι μεγάλη επιτυχία και είναι και η συγκυρία τέτοια, από πολιτικής άποψης πως φτάσαμε εδώ. Δυο ομάδες δούλεψαν σωστά και έφτασαν εδώ. Όσον αφορά εμάς, είναι επιτυχία καθώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με δυσκολίες και οι στόχοι μας δεν ήταν τόσο υψηλοί. Παιχνίδι με παιχνίδι είδαμε τι μπορούμε και δικαίως φτάσαμε εδώ».

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είνα να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή: «Ότι και να γίνει, το να διατηρείται στην κορυφή το έχει δείξει ο Παναθηναϊκός. Οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, το ότι διεκδικούμε τρόπαια, εδώ και 13 χρόνια είναι η επιβράβευση μας. Το γεγονός πως το τμήμα μπάσκετ είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι η επιβράβευση. Τόσο κοντά μοιάζει το τρόπαιο αλλά και μακριά».

Σχετικά με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα: «Είναι ένας ισορροπημένος ημιτελικός. Η Μπαρτσελόνα έδειχνε πιο δυνατή. Ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς. Αν ο Ναβάρο δεν αγωνιστεί ο Ολυμπιακός θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα. Ούτως η άλλως το Final 4, έχει παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Νομίζω κάτι αντίστοιχο θα δούμε και φέτος. Και εμείς με την ΤΣΣΚΑ κάναμε ένα εκπληκτικό τελικό και φτάσαμε να παίξουμε στην τελευταία άμυνα. Όλοι θέλουν να επιστρέψουν στο παιχνίδι όταν ανοίγει η διαφορά. Θα έχουμε ένα εκπληκτικό Final 4».

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε και την ατάκα του Ραμούνας Σισκάουσκας, ο οποίος είχε αστοχήσει στον προ τριετίας τελικό του Βερολίνου στο τελευταίο σουτ, δηλώνοντας πως θα το ξανάπαιρνε αν είχε την ευκαιρία: «Βέβαια θα το ξανάπαιρνε! Είναι ένα σουτ που έχει ο Σισκάουσκας. Πολλά στοιχεία έπαιξαν ρόλο. Να φτάσει εκεί και να προβληματιζόμαστε για την τελευταία άμυνα».
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ