2016-01-16 05:00:37
Φωτογραφία για ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ για τον παγκόσμιο διωγμό των Χριστιανών-150 εκατομμύρια τα θύματα-7100 οι νεκροί
Τρεμοσβήνει το κεράκι της Χριστιανοσύνης σε πολλές γωνιές του πλανήτη...Κατά το παρελθόν έτος, η δίωξη των χριστιανών ανά τον κόσμο αυξήθηκε. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα σε ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιανουαρίου από μια διεθνή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα επ΄ονόματι "Ανοιχτές Θύρες» (Open Doors).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, στον πλανήτη μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε κάποια μορφή παρενόχλησης υπόκεινται 150 εκατ. Χριστιανοί.

Σε 35 από τις 50 χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της οργάνωσης «Ανοιχτές Πόρτες», ο κυριότερος παράγοντας είναι η δίωξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Άλλοι παράγοντες είναι θρησκευτικού εθνικισμού, δικτατορίες, η μετα-κομμουνιστική αθεΐα, εθνοτικές συγκρούσεις και το οργανωμένο έγκλημα.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες εκτιμούν πως το 2015 για την πίστη τους στο Χριστό σκοτώθηκαν 7100 άνθρωποι. Το 2014 για την προσήλωσή του στον Χριστιανισμό έχουν θυσιαστεί 4344 άτομα - δηλαδή, σε ενα έτος, ο αριθμός των μαρτύρων έχει σχεδόν διπλασιαστεί.


Το 2015 καταστράφηκαν 2406 ναοί. Για να υπάρξει σύγκριση αξίζει να γνωρίζει κανείς πως το 2014 το αντίστοιχο νούμερο ήταν «μόνο» 1062. Στον τομέα της καταστροφής εκκλησιών πρώτη ένοχη είναι η Κίνα όπου το 2015 κατεδαφίστηκαν περίπου 1500 χώροι προσευχής, ενώ το 2014 μόλις 108. Πολλές εκκλησίες καταστράφηκαν και στη Νιγηρία, 198 το 2015 σε σύγκριση με 108 το προηγούμενο έτος.

Το τραγικότερο ίσως όλων είναι πως στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες των διωγμών απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας κάτι που από μόνο τουαυξάνει το φόβο των Χριστιανών που έχουν διωχθεί.

Αν και η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης αναφέρεται κυρίως στη δίωξη των χριστιανών σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Σομαλία και η Νιγηρία, το προσωπικό της οργάνωσης, σημείωσε επίσης σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στην Ερυθραία, το Πακιστάν και τη Λιβύη.

"Εξέχουσα" θέση στην έκθεση κατέχει τη Βόρεια Κορέα. Όχι για τα στοιχεία των διωγμών, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με τις διώξεις των χριστιανών σε αυτή τη χώρα. Ποιος να τολμήσει άλλωστε να δώσει πληροφορίες Η φετινή λίστα περιλαμβάνει και για πρώτη φορά δύο νέες χώρες, το Νίγηρα και το Μπαχρέιν. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στη δράση των ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον σε μία χώρας βελτιώθηκε η κατάσταση των Χριστιανών. Αυτή είναι η Σρι Λάνκα. Μετά την απρόσμενη ήττα στις προεδρικές εκλογές του εθνικιστικού Mahina Rajapaksa οι νεοκλεγμένοι βουδιστές άρχισαν να συμπεριφέρονται πολύ πιο αθόρυβα. "Επιθέσεις σε εκκλησίες συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα - λέει το κείμενο της έκθεσης - αλλά δεν υποστηρίζονται είτε από τις αρχές ή από την πλειοψηφία του πληθυσμού της Σρι Λάνκα."
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ