2016-01-26 01:58:12
Φωτογραφία για Επιμένει η Αυστριακή ΥΠΕΣ: Αν η Ελλάδα δεν μπορεί, να «μετακινήσουμε» τα σύνορα
Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει χθες εναντίον της Ελλάδας - με συνέντευξή της... στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας "Ντι Βελτ" - για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ", επαναλαμβάνει σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος -- με τους Σοσιαλδημοκράτες -- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, με δηλώσεις της πριν τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ.

Είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλίσει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εάν δεν το κάνει τότε "τα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν θα μετακινηθούν στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης", τόνισε η Μικλ-Λάιτνερ, προσθέτοντας πως από την Ελλάδα ζητείται να κάνει το ταχύτερο δυνατό όλα τα απαραίτητα για να ενισχυθεί η πραγματική διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων.


Η ίδια είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί εκεί μία κοινή συνοριοφυλακή και μία ακτοφυλακή, η σχετική πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι και θα συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο. Όπως διατεινόταν εκ νέου η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, είναι "μύθος" ότι δεν μπορεί να φυλαχθούν τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, καθώς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είχε επαρκείς δυνατότητες για τη φύλαξη των συνόρων, και, κατά την άποψή της, ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά ναυτικά της Ευρώπης χρειάζεται μία πολιτική διοίκηση για να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων.

Αναφερόμενη στις χθεσινές απειλές της για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, η Μικλ-Λάιτνερ επισήμανε πως "είναι καιρός τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Ο καθένας γνωρίζει πως είναι σημαντικό και αναγκαίο να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και κατόπιν η Ευρώπη να επανακτήσει και πάλι την ικανότητα της για δράση".

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα και σε διημερίδα του Λαϊκού Κόμματός της στο Λεονφέλντεν της Άνω Αυστρίας, η Αυστριακή Υπουργός Εσωτερικών είχε ζητήσει από την Ελλάδα μία καλύτερη διασφάλιση των συνόρων προς την Τουρκία, με συμμετοχή και του Πολεμικού Ναυτικού, απειλώντας, σε διαφορετική περίπτωση, με αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.

Όπως διαφάνηκε σαφώς κατά τη διημερίδα εκείνη, το Λαϊκό Κόμμα θέτει την προσφυγική κρίση στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του υποψήφιου του για τις αυστριακές προεδρικές εκλογές της 24ης Απριλίου, του πρώην προέδρου της Βουλής Αντρέας Κολ, ο οποίος συγκαταλέγεται στον σκληρό κομματικό πυρήνα και θεωρείται αρχιτέκτονας της συγκυβέρνησης του κόμματός του με την Ακροδεξιά του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, την περίοδο 2000-2006.

Στόχος του Λαϊκού Κόμματος είναι να προσελκύσει ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, το οποίο, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την προσφυγική κρίση και καλλιεργώντας ένα έντονο ξενοφοβικό κλίμα, είχε αυξήσει εντυπωσιακά τη δύναμή του, ακόμη έως και σε ποσοστό 30% κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τόσο στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας τον Σεπτέμβριο όσο και στο ομόσπονδο κρατίδιο και δήμο της Βιέννης τον Οκτώβριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ