2016-01-26 11:01:52
Φωτογραφία για Καμμένος: Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως...
«Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στο ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο MEGA.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «είμαστε εμείς που κρατούμε αυτή τη στιγμή σταθερή μια μεγάλη περιοχή. Αν η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει το γεωπολιτικό αυτό ρόλο στη συμμαχία στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ευρύτερη συμμαχία, που είναι και η Ρωσία κατά της τρομοκρατίας, τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά για την Ευρώπη. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν αυτοί που βγαίνουν και μας απειλούν».

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε συγκεκριμένα ότι «η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, καθώς η Ελλάδα στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή, μαζί με κάποιες άλλες μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, είμαστε εμείς που κρατούμε αυτή τη στιγμή σταθερή μια μεγάλη περιοχή».


Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: «Όταν τους τα είπα πριν από δυο χρόνια, είπαν ότι ο υπουργός απειλεί ότι  θα στείλει τζιχαντιστές. Αυτό που είπα από την αρχή  είναι ότι πρέπει να βοηθήσουν την  Ελλάδα να είναι σταθερή και δυνατή να μπορεί να κάνει τα κοντρόλ στα σύνορά της, να μην γίνει αυτό που έγινε. Γιατί αυτό έγινε επειδή όταν τους ζητούσαμε μηχανήματα για ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση εμείς κάναμε δακτυλοσκόπηση με μελάνι. Τα μηχανήματα ήρθαν προχθές».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ