2016-01-28 04:15:07
Φωτογραφία για Επτακόσιοι χορευτές στο 2ο Φεστιβάλ Τάνγκο σε Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη
Το πάθος για το τάνγκο ενώνει επτακόσιους χορευτές -άντρες και γυναίκες από την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και... από άλλες χώρες- που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, για να χορέψουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού, από αύριο έως και την Κυριακή. Το Φεστιβάλ Τάνγκο Θεσσαλονίκη -Κωνσταντινούπολη που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά "ανοίγει" μια μεγάλη αγκαλιά για όλους αυτούς τους χορευτές που έχουν κοινό πάθος για τον αργεντίνικο χορό.

«Το τάνγκο ως χορός έχει ξεφύγει από τα σύνορα της γενέτειράς του, της Αργεντινής, εδώ και αρκετά χρόνια και χορεύεται πλέον σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη. Έτσι, και στην Ελλάδα όπως και στη γείτονα τη Τουρκία, είναι χιλιάδες αυτοί που ασχολούνται με το αργεντίνικο τάνγκο, άλλοι μανιωδώς και άλλοι βλέποντάς το ως μια ευχάριστη ενασχόληση. Τα τελευταία 10 χρόνια διοργανώνονται Φεστιβάλ και άλλες συνευρέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Τουρκίας
. Σ' αυτές τις συναντήσεις μοιραίο ήταν να γνωριστούν Έλληνες και Τούρκοι αφού τους δίνονταν η δυνατότητα να χορεύουν μεταξύ τους. Έτσι κάπως γεννήθηκε η ιδέα να γίνει και επίσημα ένα φεστιβάλ που θα ήταν συνδιοργάνωση Ελλήνων και Τούρκων με κοινό σκοπό να φέρουν ακόμη πιο κοντά όλους όσους αγαπούν αυτό το μοναδικό χορό. Ειδικότερα η Θεσσαλονίκη και η Κωνσταντινούπολη λόγω της προσιτής μεταξύ τους απόστασης αλλά και λόγω καταβολών των προγόνων πολλών Ελλήνων και Τούρκων, ασκούν μια ιδιαίτερη έλξη και γοητεία εκατέρωθεν. Έτσι το τάνγκο αποτέλεσε μια καλή αφορμή στην υλοποίηση της παραπάνω ιδέας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Σταμάτης Καθαρόπουλος.

Η επιτυχία που είχε το περσινό φεστιβάλ, ώθησε δύο σχολές τάνγκο από τη Θεσσαλονίκη, δύο από την Κωνσταντινούπολη και μία από την Αθήνα να αγκαλιάσουν την ιδέα και να στηρίξουν τη φετινή διοργάνωση.

«Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός το συγκεκριμένο Φεστιβάλ και να διοργανώνεται κάθε χρόνο και μέσα από τέτοιες συνδιοργανώσεις να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι οι λαοί, μέσα από τον πολιτισμό, μπορούν και να συμβιώνουν και να δημιουργούν από κοινού χωρίς να τους εμποδίζουν η διαφορετική γλώσσα, θρησκεία ή άλλες διαφορές» προσθέτει ο Σταμάτης Καθαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στα σεμινάρια και στις χορευτικές βραδιές του Φεστιβάλ 700 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από 17 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και Ασίας.

«Η συμμετοχή από Τουρκία θα είναι στα περσινά επίπεδα, γενικότερα όμως έχουμε αυξημένη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού που δεν είχαμε πέρυσι, όπως Ρωσία, Ελβετία, Ισπανία, Ρουμανία, Φινλανδία. Στο εγχείρημα για τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ, κάναμε αρκετές υπερβάσεις σε σχέση με αυτό που διοργανώσαμε πέρυσι και έτσι διαμορφώθηκε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα» συνεχίζει ο Σταμάτης Καθαρόπουλος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, από αύριο (28/1) έως την Κυριακή (31/1), θα διεξάγονται από τις 4 το απόγευμα έως 10 το βράδυ σεμινάρια και από τις 10.30 το βράδυ έως και τις 4 τα ξημερώματα θα πραγματοποιούνται μιλόνγκας (χοροεσπερίδες τάνγκο) και χορευτικά σόου. Στη φετινή διοργάνωση έξι ζευγάρια χορευτών και δασκάλων, ένα εκ των οποίων προέρχεται από το Buenos Aires, θα διδάξουν στα σεμινάρια και δώσουν χορευτικά σόου.

Τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχουν αναλάβει εξειδικευμένοι τάνγκο DJ's που έχουν προσκληθεί από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Στις βραδιές του Φεστιβάλ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική από μια επταμελή ορχήστρα της Θεσσαλονίκης "Locos de atar" που παίζει αυθεντική αργεντίνικη παραδοσιακή μουσική τάνγκο. Επίσης θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας Τάνγκο με συμμετοχές από Ρωσία, ΗΠΑ, Σουηδία, Τουρκία και την Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ