2016-01-31 19:34:11
Φωτογραφία για Γ. Μπουτάρης: Το Ολοκαύτωμα είναι ένα - Κάθε σφαγή, κάθε γενοκτονία, δεν μπορεί να ονομάζεται Ολοκαύτωμα [video]
Την άποψη ότι ο όρος Ολοκαύτωμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό, καθώς το Ολοκαύτωμα είναι ένα και αφορά τους ΕΒραίους που θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος (Διαβάστε κι ΕΔΩ).

Στην τελετή που είναι σε εξέλιξη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλ. Ελευθερίας, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχουν Ολοκαυτώματα. Και κακώς η ελληνική πολιτεία χρησιμοποιεί τον όρο στον πληθυντικό για τα όσα φριχτά υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά. Τιμούμε τη μνήμη των αδικοχαμένων και σεβόμαστε το πένθος τους. Δεν χρειάζεται όμως κάθε σφαγή, κάθε γενοκτονία να ονομάζεται Ολοκαύτωμα. Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος που είναι μοναδική κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται" σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει κατεύθυνση ώστε οι εκπαιδευτικοί να δίνουν περισσότερες από δύο ώρες για να συζητείται το Ολοκαύτωμα στα σχολεία".
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ